Irak Mahkeme Kararına karşı Kürt siyasetçiden öneri: “Kürtler Bağdat’tan çekilsin, ilişkilerini tamamen koparsın”

Irak Mahkeme Kararına karşı Kürt siyasetçiden öneri: “Kürtler Bağdat’tan çekilsin, ilişkilerini tamamen koparsın” Muhammed Haci Mahmud, PSDK

Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nin kararına tepki gösteren Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) lideri Muhammed Hacı Mahmud, “Kürtler Bağdat’tan çekilsin, ilişkilerini tamamen koparsın” dedi.

Irak Yüksek Federal Mahkemesi, merkezi yönetimin Kürdistan Bölgesi’ne bütçe aktarılması yönünde aldığı kararın “anayasaya uygun olmadığı” yönünde karar aldı.

Kararın ardından bir açıklama yapan PSDK Başkanı Muhammed Hacı Mahmud, “Geçmişte bir çok mesaj ve açıklamamıza rağmen, sözde Federal Mahkeme’nin Kürt halkı ve Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsü aleyhindeki anayasaya aykırı kararları, kesinlikle Bağdat’taki yetkililerin içinden geçeni açığa çıkartmaktadır” dedi.

Hacı Mahmud, “Bu nedenle Kürtleri, Kürt ulusunu ve Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünü böyle bir kadere teslim etmemeye davet ediyorum. Bir Arap mahkemesi Kürtlerin varisiymiş gibi bazı haksız kararlar aldı. Kürtler Bağdat’tan çekilsin, ilişkilerini tamamen koparsın. Irak’ın da Kürdistan’da hiç bir temsilcisi kalmasın” ifadelerini kullandı.

“Irak’ın yaptığı Kürtlere düşmanlıktır” diyen Hacı Mahmud, “Kürdistan Yüksek Mahkemesi de Bağdat’taki Arap mahkemesinin federal bir mahkeme olmadığına, anayasaya aykırı olduğuna ve aldığı hiç bir kararın Kürdistan’da uygulanamayacağına dair kesin hüküm vermelidir” dedi.

 Irak’ın bir anayasa mahkemesine ihtiyacı olduğunu vurgulayan PSDK lideri, Irak geçici anayasası sırasında kurulan bu mahkemenin kararlarının siyasi olduğunu ve hiç bir meşruiyeti olmadığını söyledi.

Diğer Haberler