Mardin’de 5 Duhoklu Kürdün katledildiği olaya HDP  ve DBP sessiz kaldı

Mardin’de 5 Duhoklu Kürdün katledildiği olaya HDP  ve DBP sessiz kaldı

Kürdistan Bölgesi’nden kara yoluyla İbrahim Halil/Habur Sınır Kapısı’ndan geçerek Diyarbakır’a gitmek üzere Mardin’e giden Duhoklu iki aileden 5 kişinin, Nusaybin-Mardin yolunda katledilmesi birçok kurum ve kişi tarafından kınandı. HDP Genel Merkezi  ise olaya sessiz kaldı.

Mardin’de Kürdistan Bölgesi vatandaşı beş Kürdün katledilmesi Kürdistan Bölgesinde infiale yol açtı.  En gençleri 35 yaşında olan ve çoğu 60 yaşından büyük insanların kafalarına mermi sıkılarak öldürülmesi hem Kuzey Kürdistan hem Güney Kürdistan’da büyük bir tepkiye yol açtı. Birçok şahsiyet ve kurum olayı kınadı.

HDP ve DBP sessiz kaldı

 Kürtlerin gözü ise HDP’deydi. Türkiye’deki her irili ufaklı konuya açıklama yayınlayan HDP ise Mardin’deki olayı görmezden geldi. Ne olaya dönük bir açıklama yaptı nede alandaki kurumlarını cenazelere sahip çıkma, nakil işleri için harekete geçirdi. HDP’nin bu olayı görmezden gelen tutumu dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca HDP ile aynı merkezde olan DBP’nin de benzer biçimde sessiz kalması da dikkat çekti. Her ikisi de PKK çizgisinde örgütlenmiş olan iki partinin açıklama yapmamasının nedenleri anlaşılmadı.

Sadece HDP’nin İstanbul il Eşbaşkanı Ferhad Encü Twitter hesabından olayın açıklanmasını istedi. Açıklamada “Nusaybin Mardin yolunda Duhoklu iki Kürt aileden üçü kadın beş kişi silahlı kişilerce araçları taranarak katledilmişlerdir. Bu katliamın failleri bir an önce bulunup arkasındaki sis perdesinin aralanıp kamuoyuna açıklanmalı.” dendi.
HDP dışından ise olaya tepki gösteren pek çok çevre oldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası açıklama yayınlayarak olayı kınadı ve faillerin bulunmasını istedi.

Ayrıca Mardin’deki 61 STÖ de toplu bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı ve faillerin bulunmasını istedi.

Diğer Haberler