Başkan Barzani Mardin’de katledilen dört Duhoklu için açıklama yayınladı: Olayın gerçekleri açıklanmalı

Başkan Barzani Mardin'de katledilen dört Duhoklu için açıklama yayınladı: Olayın gerçekleri açıklanmalı

Başkan Barzani, Mardin’de Duhoklu iki aileden 5 kişinin öldürülmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kürdistan Bölgesi hükümetinin Türkiye’de ilgili taraflarla bu olayla ilgili gerçeklerin aydınlatılması, suçluların bulunup yargılanması için ciddi bir çaba göstereceğine inanıyorum” dedi.

Dün gece saat 01:00 sıralarında Duhok’tan Diyarbakır’a giden aracı Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy mevkiinde durduran silahlı şahıslar, içinde bulunan 5 kişiye kurşun yağdırdı.

Saldırıda Abdullah Salih Mustafa (69) eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Wahide Haydar Casım (63) ve oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim (45) de kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamadılar.

Olayın ardından bir açıklama yapan Mardin Valiliği yapılan soruşturmada, olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş, F.A, A.Y ve A.K isimli 4 şüphelinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Başkan Mesud Barzani, bugün saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak başsağlığında diledi.

Başkan Barzani açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mardin vilayetinde bazı Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına yönelik saldırı nedeniyle çok üzgünüm. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum.

Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Türkiye’de ilgili taraflarla bu olayla ilgili gerçeklerin aydınlatılması, suçluların bulunup yargılanması için ciddi bir çaba göstereceğine inanıyorum.”

Diğer Haberler