Duhok Valisi Elî Teter: Bedinan Bölgesi’nin en büyük problemi yasal olmayan silahlı güçlerin bulunması

 Duhok Valisi Elî Teter: Bedinan Bölgesi’nin en büyük problemi yasal olmayan silahlı güçlerin bulunması

 Duhok Valisi Elî Teter yaptığı açıklamadaü Bedînan Bölgesi’nin ve özelde de Amêdiyê Kentinin en temel probleminin yasal olmayan silahlı güçlerin varlığı olduğunu belirtti.

Bugün katıldığı bazı projelerin temel atma törenlerinde basın mensuplarına yönelik konuşma yapan Duhok Valisi, gazetecilerin kentte gerçekleştirilen projeler ve bölgedeki yasal olmayan silahlı güçlere ilişkin sorularına yanıtlar verdi.

Elî Teter verdiği yanıtlarda şunları dile getirdi: “Bedînan Bölgesi’nin ve özelde Amêdiyê Kenti’nin en büyük problemi yasal olmayan silahlı güçlerin varlığıdır. Buda komşu devletlerin bölgeye sert müdahalelerine zemin sunuyor. Özellikle Amêdiyê halkı bu çatışmaların ne kadar zarar verdiğini herkesten daha iyi biliyorlar. Öyle ki yaşanan çatışmalar bu bölgede imarı ve hizmet sunulmasını da etkiliyor.”

Turizm sektörüne ilişkin de açıklamalarda bulunan vali, bölgede en kısa sürede ciddi turistik tesislerin kurulmasına yöneleceklerini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi sınırlarında özellikle de Duhok Kenti sınırlarında sürekli olarak Kürdistan İşçi Partisi (PKK) varlığı gerekçesiyle Türkiye’nin saldırılarına maruz kalıyor ve PKK ile Türkiye arasında bölgede yaşanan çatışmalarda birçok sivil insan hayatını kaybetti. Ayrıca turizm sektörüne çok müsait olan bu bölgede maalesef gerekli projeler yeteri düzeyde hayata geçirilemiyor.

Turizm sektörü Kürdistan Bölgesi mali gelirlerinin temel direklerinden birisi. Özellikle doğal güzellikler, temiz hava ve ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler açısından bölge hem Irak’ın Güneyi’ndeki halk hem de yurt dışından gelen ziyaretçileri cezbediyor.

Duhok Kenti sınırlarında şu ana kadar 1400 civarında tarihi ve turistik alan bulunmakta ve imkanlar yaratıldığı taktirde binlerce yeni tarihi alanın keşfedileceği tahmin ediliyor.

Diğer Haberler