PKK’ye bağlı Ciwanen Şoreşger Şehba’da 15 yaşındaki öğrenci çocuğu kaçırdı

PKK’ye bağlı Devrimci Gençlik Örgütü, Şehba’da 15 yaşındaki öğrenci çocuğu kaçırdı

 Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) bağlı Devrimci Gençler Örgütü Ciwanen Şoreşger adlı gurup  Halep sınırlarına bağlı Şehba İlçesi’nde bulunan mülteci kampında çocuk yaşta bir kız çocuğunu kaçırarak, zorla saflarına kattıkları ve silahlandırmak istedikleri belirtildi. Ciwanen Şoreşger adlı örgüt Rojava’da PKK’nin elindeki bir çete örgütü gibi muhaliflere saldırılıyor,

Yerel kaynaklar ve aktivist ve gazeteci Mistefa Şêxo, PKK’ye bağlı grubun 15 yaşındaki Elî Osman isimli kız çocuğunu okuldan kaçırdıklarını söyledi.

Şêxo açıklamasında, PKK’nin Rojava Kürdistanı’nda küçük yaştaki çocukları normal yaşam koşullarından ve okul hayatından koparttığını, onları silahlı güçler bünyesine aldığını, daha sonrada Suriye ile Irak’da savaşa sürdüğünü dile getirdi.

PKK geçtiğimiz yıl yüzlerce Ezdî çocuğunu kaçırdı ve kaçırılan bu çocukların büyük çoğunluğu 12 ile 16 yaşlarındaydı. Basnews’in ulaştığı bilgilere göre, PKK bazı ailelerin toplumsal durumlarını kendisine fırsat yaparak, çocuklarının beynini yıkıyorlar, daha sonra da saflarına katarak silahlandırıyorlar. Siyasetçi ve gözlemcilere göre bu durum çok tehlikeli, aynı zamanda toplum ile aile yaşantısına darbe vuracak nitelikte.

Diğer Haberler