PKK Yürütme Konseyi üyesi Evin Goyi’nin cenazesi üzerinden propaganda yapmayı amaçlıyor

PKK Yürütme Konseyi üyesi Evin Goyi’nin cenazesi üzerinden propaganda yapmayı amaçlıyor Rıza Altun, Ali Haydar Kaytan, Paris, Emine Kara, Bese Hozat

Paris’te 23 Aralık günü Kürtlere dönük yapılan bir saldırıda Mir Perwer (Mehmet Şirin Aydın), Abdurrahman Kızıl ve Evin Goyi kod adlı Emine Kara hayatını kaybetmişti.
Evin Goyi PKK’nin 1988 yılında katılan bir isim. KCK Yürütme Konseyi düzeyinde faliyet yürütmüş bir isim. PKK olaydan sonra Evin Goyi’nin kimliğini gizledi. İlk olarak Darka Mazi Evin Goyi’nin PKK’li kimliğini ve görevini açıkladı. https://darkamazi.com/archives/1022616

Fakat olayın üstünden bir hafta geçtikten sonra PKK, Evin Goyi’yi açık sahiplenmeyi kendi çıkarlarına daha uygun bulmuş olacak ki sessiz sedasız biçimde KCK Yürütme Konseyi üyesi olduğunu söyledi. Fakat yine resmi bir açıklama yapılmadı. Sadece Bese Hozat verdiği bir röportajda Evin Goyi’nin KCK Yürütme Konseyi üyesi olduğunu söyledi. Hatta bazı kaynaklar Evin Goyi’nin sadece bir dönem Konsey üyesi olduğunu hayatını kaybedince KCK üyesi olmadığını da söylüyor.

PKK, resmi sahiplenmese de Evin Goyi’den kendine bir propaganda malzemesi çıkarmak istediği için cenazeyi ordan oraya sürükledi.

Evin Goyi Uludere’nin Hilal Kasabasından. Bir insanın en doğal hakkı kendi doğduğu yere gömülmektir. Kaldı ki yine 2013 yılında Paris’te vurulan PKK’nin kurucu kadrolarından Sakine Cansız Kuzey Kürdistan’a götürülmüş ve Dersim’de toprağa verilmişti.

Ne oldu da Evin Goyi Kandil’e götürülüyor. Çünkü PKK’nin Güney Kürdistan’da bu kış sezonunun kurtaracağı bir propaganda konusuna ihtiyacı var.

Evet, acı ama gerçek; Evin Goyi PKK propagandası için bir konu mankeni olmuştur. PKK Avrupa’da yeteri kadar propaganda yaptıktan sonra bu kez Evin Goyi’nin cenazesini Kandil’e götürerek birazda burada propaganda yapmak istemiştir. Çünkü PKK Güney’de artık durağan bir konumdadır. Uzun zamandır Germiyan Kerkük hattında “sizi paralı Haşdi Şavaşçısı yapacağız” diye söz verdiği gençleri artık birarada tutmakta zorlanmaktadır. Halk yavaş yavaş PKK’den uzaklaşmaktadır. Ranya-Qaladize hattında aynı durum söz konusudur. PKK bir dönemdir Kürdistan’dan savaşçı alamamaktadır. Ayrıca Mahmur Kampında da ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Mahmur halkı  sesini çıkarmasa bile gençler sessiz sedasız biçimde Avrupa ve Türkiye yolunu seçmekte Mahmur kampından PKK’ye savaşçı gitmemektedir. PKK cenaze töreni ile Güney’de bir hamle yapmayı hedeflemektedir.

Bizim bunları söylememize belki de en çok PKK’liler tepki gösterecek, bunları Evin Goyi’yi hakaret olarak görecek. Oysa ki Evin Goyi’nin cenazesinin oradan oraya gezdirilmesi ve propaganda gerekliliğine göre ele alınmasına en çok PKK’liler tepki göstermelidir. Çünkü sonunda bir gün onların cenazesinin de işe yarayıp yaramadığı da hesaplanacaktır.

Mesela Ali Haydar Kaytan PKK kurucu üyesiydi. PKK’yi meşrulaştıran ve propagandasını yapan biriydi ama öldüğü bile açıklanmadı. Kendi kurucu üyesi Ali Haydar Kaytan’a sahiplenmeyen PKK’nin Evin Goyi’yi sadece sevdiği için tanrıça olarak görüp cenazeyi ta Avrupa’dan Kandil’e getireceğine elbette inanmıyoruz. PKK ihtiyacı vardı Evin’i getirdi, şimdi kahramanlık öyküleri yazacaklar. Ama Ali Haydar Kaytan’ın öldüğü bile ilan edilmedi. Demek ki cenazeler getirilerine göre hesaplanıyor.

Çünkü PKK cenaze sevici bir harekettir. PKK ölümlerle beslenen bir harekettir. Ne kadar insan ölürse PKK o kadar propaganda yapa bilmektedir. Ölümler üzerinden yaşamaktadır. Fakat PKK her ölene de sahip çıkmamaktadır. Ölen bile gerekince sahip çıkılır. Zaten yaşayanlara hiç sahip çıkılmaz. Mesela Evin Goyi şimdi PKK’nin ihtiyacı olduğu için sahip çıkılıyor. Oysa ki PKK içinde Evin Goyi gibi geçişte katılmış, sakatlanmış, etkili iş yapamadığı için saha sola atılmış ve unutulmuş onlarca insan vardır. Öldükleri zaman ihtiyaç duyulursa kahraman yapılacaklardır. Gerek yoksa hiç isimleri bile anılmayacaktır.

Hatta şimdiden söyleyelim PKK’nin başka bir kurucu üyesi Rıza Altun bile akıbeti bilinmemektedir. İlginç değil mi? Sen PKK’yi kuracaksın, 45 yıl yanlış doğru hayatını vereceksin. Sonra Bese Hozat, Mustafa Karasu, Cemil Bayık ve bir iki isim bir araya gelip acaba bunun öldüğünü söylesek mi, söylersek çıkarımız ne diye bir mal gibi üzerine konuşacak.
Bunun için bizim Evin Goyi propganda malzemesi yapılıyor dememiz Evin Goyi’yi hakaret değildir. Evin Goyi şahsında PKK’lilere gelin kendi hayatınıza sahiplenin demektir.
Evet en çok PKK’liler kendi hayatına sahiplenmelidir. Kendilerini bu düştükleri ölü sevici topluluktan kurtarmaları gerekir.

Diğer Haberler