Paris saldırısında KCK Yürütme Konseyi üyesi Evin Goyi’’de hayatını kaybetti

Paris saldırısında KCK Yürütme Konseyi üyesi Evin Goyi’’de hayatını kaybetti Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi, KCK, Mahmur Kampı, PKK gerilla, rojava

Paris’te Kürtleri hedefleyen ve üç Kürdün hayatını kaybettiği saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de KCK Yürütme Konseyi üyesi Evin Goyi olduğu öğrenildi.
23 Aralık günü Ahmet Kaya Kültür Merkezi, bir restoran ve bir kuaförün hedef alındığı saldırıda üç kişi hayatını kaybetmişti.

Buna göre hayatını kaybedenler Kürt sanatçı Mir Perwer (Mehmet Şirin Aydın), Abdurrahman Kızıl ve Evin Goyi kod adlı Emine Kara olduğu öğrenildi.

Emine Kara’nın KCK yürütme konseyi üyesi olduğu öğrenildi.

Emine Kara- Evin Goyi kimdir?

Qalaban’ın (Uludere)’nin Hilal kasabasında doğan Emine Kara 1988 yılında PKK’ye katılıyor. Kara’nın PKK’ye katıldığı zaman 12 yaşında olduğu belirtiliyor. Kara uzun yıllar Botan bölgesinde kaldıktan sonra Behdinan, Kandil, Xaxurk alanlarında gerillacılık yapmış. En son olarak 2013 yılında KCK Yürütme Konseyi’ne seçilen Evin Goyi daha sonra Rojava’da kültür çalışmalarına gönderiliyor.

Kara’nın 1999 yılından bu yana ciddi ortopedik sorunlar yaşadığı, bel fıtığından dolayı son yıllarda hareket edemediği ve bu nedenle Avrupa’ya gönderildiği belirtiliyor.  Kara 2020 yılı yazında Süleymaniye’den Fransa’ya gidiyor. Orada iltica başvurusunda bulunuyor.

Emine Kara’nın ailesi Kürdistan Bölgesi’ndeki Mahmur mülteci kampında yaşıyor.

Özel olarak mı hedeflendi?

DarkaMazi’nin başvurduğu kaynaklar Evin Goyi’nin PKK ve KCK’nin Avrupa’daki kültür-sanat komitesi üyesi olduğunu ayrıca Avrupa PAJK koordinasyonunun da üyesi olduğunu belirtiyor.

PKK içinde çok etkili siyasi kişiliği olmayan Emine Kara’nın özel olarak hedeflenmiş olma ihtimalinin olmadığı belirtiliyor.

Kara’nın yöneticisi olduğu Ahmet Kaya Kürt Kültür merkezinde çok sık gittiği olaydan birkaç dakika önce merkezin içinde olduğu fakat molası için kapıya çıktığı ve kapıdaki saldırıda hayatını kaybettiği belirtiliyor.

KCK, PKK ve kadın yapıları tarafından şu ana değin Emine Kara- Evin Goyi’yi sahiplenen bir açıklama yapılmadı.

Diğer Haberler