Goran Hareketi Sözcüsü: PDK ve YNK’nin müzakere çabalarını destekliyoruz

Goran Hareketi Sözcüsü: PDK ve YNK'nin müzakere çabalarını destekliyoruz

 Goran Hareketi Sözcüsü Dilêr Ebdulxaliq, Goran Hareketi olarak PDK ve YNK’nin müzakere çabalarını desteklediklerini ifade etti.

Goran Hareketi Sözcüsü Dilêr Ebdulxaliq, YNK ve PDK’nin sorunlarını çözmek için önemli bir anlaşmaya vardıklarını ve yeni yılın başında halkın sorunlarını çözmek için toplantılara başlamayı umduklarını açıkladı.

Dilêr Ebdulxaliq bir röportajda şunları söyledi: “Gorran Hareketi PDK ve YNK’nin müzakere çabalarını destekliyor ve gelen haberlere göre bir ön anlaşma var ve bu gelişmeyi destekliyoruz.”

Öte yandan Gorran Hareketi Sözcüsü Kürdistan Bölgesi’nin mali hakları ve maaş sorunu hakkında da şunları ifade etti”Mali açıdan Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarının ve maaş sorununun anayasaya göre çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Sözcü Ebdulxaliq, “YNK ile PDK’nin sorun yaşaması durumunda tüm partilerin ortak sorumluluğu olan ve Kürdistan meselesi olan hükümet programının uygulanmasına engel olacağını söyledi. Bu YNK ve PDK’nin sorumluluğundadır. Hükümet, parlamento ve yerel meclislerdeki ekiplerimiz, her iki tarafı birbirine yakınlaştırmak için iyi bir vesile oldu” dedi

Dilêr Ebdulxaliq son olarak şunları söyledi, “İki güç bir ilk anlaşmaya vardı ve umarız önümüzdeki yılın başında iki parti ve diğer partiler bir araya gelip halkın sorunlarını çözer.”

Diğer Haberler