Kerkük’te Irak Ordusu Kürt mahallelerini gece ablukaya alıyor

Kerkük’te Irak Ordusu Kürt mahallelerini gece ablukaya alıyor

 Irak Ordusu araçlarının bir süreden beridir Kerkük’te Kürt mahallelerine girerek gece yarılarına kadar kaldıkları bildiriliyor.

K 24 Tv’nin Kerkük’te çektiği videolarda Kerkük’ün Şorice, Îskan ve Rehîmawa Mahalleleri Irak Ordusu’nun askeri karargahları olarak kullanılıyor.

Konuya ilişkin K24’ün haberine göre, Kerkük’lü Mihemed Ereb şunları söyledi: “Kürt mahallelerinin yollarının üzerinde askeri araçlar sürekli olarak duruyor ve bu da şehrin silüetini bozuyor.”

Aynı konuya ilişkin konuşan başka bir vatandaşta şu soruyu sordu: “Neden bu durum bizim mahallelerimizde oluyor, neden Arap mahallelerinde olmuyor?”

Aynı şekilde konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Atela Ebdulkerim’de şu ifadelere yer verdi: “Kerkük’ün durumu gayet iyi ve herhangi olumsuz bir şey yok. Ümit ediyoruz ki durumlar daha da iyi olur. Kerkük’ün güvenliği her yerden daha iyi.”

Geçmişte Adil Abdulmehdi ve Mustafa Kazımi kabineleri de Kerkük’ün durumunun normalleşmesi kararları almışlardı ama bu kararlar hayata geçirilmemişti.

Irak Parlamentosu Milletvekili Dîlan Xefûr’da şunları dile getirdi: “Bu bölgelerin durumu 16 Ekim olayından sonra hiç normal değil. Sürekli çatışma ortamı var. Bu nedenle ortak güç oluşturulması ve 140’ıncı maddenin hayata geçirilmesi şart.”

Birkaç yıldır Kerkük ve problemli bölgeler askeri idare ile yönetilmeye çalışılıyor, güvenlik dosyaları da yerel polis ile idarenin elinden alınmış durumda.

Diğer Haberler