İran’da ilk idam: Jîna Emînî protestolarına katılan protestocu bugün idam edildi

İran'da ilk idam: Jîna Emînî protestolarına katılan protestocu bugün idam edildi

 İran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra katledilen Jina Mahsa Amini’nin ölümü sonrasında başlayan protestolara katılan göstericilerden Muhsin Şekari’yi bugün idam ettiği bildirildi.

İran’da Jina Mahsa Amini protestolarına katılan ve bir polisi bıçakla yaraladığı iddia edilen protestocu Muhsin Şekari bugün idam edildi. Muhsin Şekari’nin protestolara katılıp idam edilen ilk kişi olduğu belirtildi.

İran’ın yarı resmi Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre, İran Perşembe günü bir güvenlik görevlisini uzun bir bıçakla yaralamaktan ve Tahran’da Sattar Han Caddesi’ni kapatmaktan suçlu bulunan Muhsin Şekari isimli protestocuyu idam etti.

Tahran Devrim Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianamede Şekari, “kasten öldürmeye teşebbüs ve terör yaratmak”, ayrıca “insanları özgürlük ve güvenlikten mahrum bırakmakla” suçlandı.

Tasnim, Yargıtay’ın sanığın yaptığı itirazı reddettiğini ve sanığın eylemlerinin “Allah’a savaş açma suçu” olduğuna hükmederek cezayı gerekçelendirdiğini de aktardı.

İran rejimine yönelik son yılların en büyük protestosu olarak tanımlanan olaya katılan Muhsin Şekari hakkında başka bir bilgi verilmedi.

Önceki gün İran Devrim Muhafızları, yakalanan göstericilere verilen cezalardan dolayı memnuniyet duyduklarını açıklamıştı.

Salı günü İranlı yetkili Mesud Setayeshi, bir Besic milisi olan Ruhallah Ajamian’ı öldüren 5 kişiye idam cezası vermişti.

Diğer Haberler