MİT, YPG’nin Özel Kuvvet sorumlularından Ciwana Heso’ye suikast düzenlediğini iddia etti

MİT, YPG'nin Özel Kuvvet sorumlularından Ciwana Heso'ye suikast düzenlediğini iddia etti

Türkiye Milli İstihbaratı (MİT) paylaştığı açıklamada, Rojava Kürdistanı Cizîra Bölgesi Halk Savunma Birlikleri (YPG), Anti Terör Birlikleri (YAT) Sorumlusu Ciwana Heso’ya (Roj Xabur) yönelik özel bir operasyon yaptıklarını ve bu operasyonda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Türkiye medyası paylaştığı haberlerde, Ciwana Heso’nun MİT’in düzenlediği özel bir operasyonla yaşamını yitirdiğini yazdı.

Haberde yerel güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilerde, Roj Xabur ABD’nin Suriye ve Rojava Kürdistanı’nda yürüttüğü askeri eğitimlerde bulundu, daha sonra da Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) bağlı Dilovan Akademisi’nde kadın sorumlusu olarak görev yürüttü ve örgüt çalışmalarında aktif yer aldığı belirtildi.

Haberin devamında, Roj Xabur’un MİT’in düzenlediği özel operasyonda koruması ile birlikte vurulduğu bilgisi verilirken, olayın yaşandığı operasyonun ayrıntıları ve tarihine yönelik bir açıklama paylaşılmadı.

Diğer taraftan açıklama yapan PKK’ye bağlı Kadın Koruma Birlikleri (YPJ), Roj Xabur’un 22 Temmuz 2022’de Türkiye Ordu Güçleri’nin yaptığı bir drone saldırısında Qamişlo yolunda, Komutan Jiyan Tolhildan ve Barin Botan isimli bir savaşçıyla birlikte hayatını kaybettiklerini açıkladı.

YPJ açıklamasında, MİT’in bu haberi şu anda paylaşmasının ve olayın yeni olmuş gibi gösterilmesinin sebebinin halkı korkutmaya yönelik olduğu ve doğru olmadığı belirtildi.

 

Diğer Haberler