Rojhilat’ta ki genel grev 3’üncü gününde devam ediyor

Esnafın yanı sıra Tahran'da Hacı Nasreddin Tusi Teknik Üniversitesi ve Tabatabai Üniversitesi öğrencileri de rejim aleyhine sloganlar atarak gösteri düzenledi.

Jina Emini’nin ölümüyle başlayan protesto gösterileri üçüncü ayına yaklaşırken bugün Rojhılat kentlerinde dükkan ve iş yerleri açılmadı.  Doğu Kürdistan Partileri İşbirliği Merkezi -Nawenda Hawkari’nin yaptığı çağrı üzerine üçüncü gündür Kürdistan şehirlerinde yapılan genel grev sürüyor.

Sine, Seqiz, Diwandere, Bane, Ciwanro, Kırmaşan, Piranşar, İlam, Urmiye, Mehabad, Dehgulan, Rawenser, Şino, Mirgever  ve Pave’nin de aralarında olduğu birçok Rojhılat kentinde bugün genel greve gidildi.

Bu kez genel greve katılan şehir sayısı eskiyi aştı. Hengaw İnsan Hakları Örgütü; İlam, Kırmaşan, Sine ve Urmiye vilayetlerindeki 29 Kürt kentinin greve katıldığını bildirdi. Bazı ilçeler ve köyler ilk kez genel greve katıldı.
Sine’deki Kürdistan Ünversitesi öğrencileri okula gitmiyor. Ayrıca Sine’deki devlete ait Petrokimya tesisi çalışanları da işleri durdurdu.
iran devleti genel grevin yayılmasını engellemek için açılmayan dükkanları mühürleyerek halka göz dağı vermeye çalışıyor.
Genel Grev çağrısı sadece Doğu Kürdistan’da değil iran’ın pek çok şehirinde de devam ediyor. Tahran ve Mehşhed’in pek çok yerinde eylemler sürüyor.

Esnafın yanı sıra Tahran’da Hacı Nasreddin Tusi Teknik Üniversitesi ve Tabatabai Üniversitesi öğrencileri de rejim aleyhine sloganlar atarak gösteri düzenledi.

Diğer Haberler