Nawenda Hawkari ve İranlı göstericiler halka genel grev çağrısı yaptı: Rojhilat halkı çağrıya uydu

Nawenda Hawkari ve İranlı göstericiler halka genel grev çağrısı yaptı: Rojhilat halkı çağrıya uydu

Doğu Kürdistanlı örgütlerin ortak merkezi Nawenda Hawkari yani Kürt İş Birliği Merkezi bir açıklama yaparak bu hafta içinde üç günlük genel grev sonrasında büyük mitingler için çağrı yaptı. Grev bugün başladı.

Nawenda Hawkari’nin çağrısına tüm Kürdistan şehirleri katıldı. Genel greve uymayan köyler bile kalmadı. Şehirlerde dükkanlar açılmadı.

Mahabad,Urmiye, Saqiz, Sine, Kirmanşan, Merivan, Pavan, Bane, Degulan vb bir çok şehirde eylem yapıldı. Görüntülerde tüm çarşı ve dükkanların kapalı olduğu görülüyor.

İran’ın faşist ve baskıcı rejimine karşı olan protestocular, yönetim üzerindeki baskılarını artırmak için 3 günlük ekonomik grev çağrısında bulundu. Protestocular, grevin son günü olacak çarşamba günü Tahran’ın Azadi Meydanı’nda bir toplanma yapılmasını istedi. Ayrıca her şehirde de ayrı ayrı gösteriler düzenlenecek.

Protestocular, tüm esnafın grev çağrılarına uymasını istediklerini belirtirken, bu üç günlük süreçte tüm ekonomik aktivitelerin de boykot edilmesi gerektiğini bildirdiler.

İrşad devriyelerinin lağvedildiği kesin değil

İran’da yönetimin üzerindeki baskıyı artırmak için yapılan çağrı, ahlak polisinin geleceği ile ilgili kesin açıklamalar yapılmazken geldi.

 İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, pazar günü ülkedeki ahlak polisinin (İrşad Devriyeleri) lağvedildiğini açıkladı. Ahlak polisinin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’ndan konu ile ilgili bir açıklama gelmezken, İran devlet medyası IRNA, başsavcının ahlak polisi üzerinde yetkisi olmadığını belirtti.

Pazar günü Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile kapalı bir görüşme gerçekleştiren milletvekili Nezameddin Mosavi, “Yönetim, halkın taleplerine dikkat ediyor” derken ahlak polisi ile ilgili iddialara değinmedi.

Diğer Haberler