Kerkük’ün liseler arası birincisi Kürt öğrenci Ehmed Azad Azi katledilmişti, Dr. Şexawan Abdullah konu için harekete geçti

Kerkük’ün liseler arası birincisi Kürt öğrenci Ehmed Azad Azi katledilmişti, Dr. Şexawan Abdullah konu için harekete geçti

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dr. Şexawan Ebdullah’ın, Kerkük’ün en başarılı öğrencisi Ehmed Azad’ın katledildikten sonra Kerkük’e yakın bir yerleşim yerinde bulunması olayının hızla ele alınması ve araştırılmasını talep ettiği belirtildi.

Dr. Şexawan Ebdullah’ın çalışma ofisi’nden yapılan açıklamada, Dr. Şexawan Ebdullah’ın katledilen Kürt Öğrenci Ehmed Azad Asî dosyasının hızla ele alınarak incelenmesi için gerekli mercilere başvuru yaptığı duyuruldu.

Irak Parlamento Başkan Yardımcısı bugün Kerkük Polis Müdürü ile bir telefon görüşmesi gerşekleştirerek, faili meçhul bir şekilde katledilen Ehmed Azad Asî’nin dosyasını görüştü. Telefon görüşmesinde dosyanın en hızlı bir şekilde ele alınması, suçluların bir an önce tespit edilerek yakalanması ve hukukun karşısına çıkartılarak cezalandırılması talep edildi.

Kerkük Kenti Kürtçe Okulu Lise son sınıf öğrencisi Ehmed Azad Asî, kent genelinde en başarılı öğrenciydi. Bu nedenle Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin en başarılı öğrencileri ödüllendirdiği merasimde diğer başarılı öğrencilerle birlikte ödüllendirildi. Ödüllendirilme merasiminden bir süre sonra Kerkük’ün Soma semti yakınlarında katledilmiş bir şekilde cenazesine ulaşıldı. Şu ana kadar da cinayetin kimler tarafından işlendiği tespit edilemedi ve olayın bir an önce aydınlığa kavuşturulması bekleniyor.

Diğer Haberler