ABD Temsilciler Meclisi’nden Türkiye’ye: Sivillerin hayatını tehlikeye atacak eylemlerden kaçının

ABD Temsilciler Meclisi'nden Türkiye'ye: Sivillerin hayatını tehlikeye atacak eylemlerden kaçının

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory W. Meeks ve üye Michael McCaul tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’ye sivillerin yaşamını riske atacak herhangi bir eylemden kaçınma çağrısı yapıldı.

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da gerçekleşen ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamaya değinilen açıklamada, “Türkiye’nin meşru ulusal güvenlik kaygıları var” denildi.

Açıklamada Türkiye’ye, “IŞİD’le mücadeleyi ve sivillerin yaşamını tehlikeye atacak her türlü eylemden kaçınılması” çağrısı yapıldı.

“Saldırılar, IŞİD’e karşı kazanımları tehlikeye atıyor”

Açıklamada IŞİD’in yeniden toparlanma çabasında olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD, asker toplamaya ve kendisini yeniden inşa etmeye çalışıp terörist saldırılarına devam ederken, Türkiye’nin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yönelik son saldırılarının IŞİD’e karşı kritik çabaları tehlikeye atmasından derin endişe duyuyoruz.”

Erdoğan’a çağrı

Erdoğan’a sivil yaşamını tehlikeye atabilecek eylemlerden kaçınma çağrısının yapıldığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon’un bu hain terörist grubun kalıcı yenilgisini sağlama kabiliyetini baltalayacak veya Suriye’deki sivillerin yaşamlarını ve geçim kaynaklarını tehdit edecek her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait uçaklar, 20 Kasım’da Kürdistan Bölgesi ve Rojava’ya yönelik bir dizi hava saldırısı düzenlemişti.

Diğer Haberler