CENTCOM Komutanı Albay Buccino: HSD ile ortak devriyeleri askıya aldık

CENTCOM Komutanı Albay Buccino: HSD ile ortak devriyeleri askıya aldık

Rojava’da bulunan ABD güçleri, Demokratik Suriye Güçleri (HSD) ile ortak devriyelerini askıya aldığını duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bugün yaptığı açıklamada, Demokratik Suriye Güçleri (HSD) ile Rojava ve Suriye’deki ortak askeri devriyelerini durdurduğunu açıkladı.

Komutanlık, devriyelerin ‘özellikle cezaevleri çevresinde’ kısıtlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Merkez Komutanlık sözcüsü Albay Joe Buccino, konuyla ilgili açıklamasında “HSD, Hol Kampı, gözaltı tesisleri ve cezaevlerinde devriye gezmeye ve güvenliği sağlamaya devam ediyor. IŞİD, bölgesel güvenlik ve istikrar için bir tehdit olmaya devam ediyor. IŞİD’in kalıcı yenilgisine bağlı kalmaya devam ediyoruz ve gelecekte IŞİD’e karşı operasyonların yeniden başlamasını dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HSD, IŞİD’e  karşı operasyonları durdurduğunu açıklamıştı

HSD Sözcüsü Aram Henna dün, Türkiye’nin Rojava’da gerçekleştirdiği hava operasyonları ve olası kara harekatı nedeniyle ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile birlikte IŞİD’e karşı operasyonları durdurduklarını açıklamıştı.

HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, IŞİD karşıtı tüm askeri hareketliliği durdurduklarını duyurmuştu.

Abdi, Türkiye’ye karşı savaşmakla meşgul olduklarını ve IŞİD’e karşı savaşmayacaklarını belirtmişti.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da “Türkiye’nin güvenlik kaygılarını” anladıklarını ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Rojava’ya yönelik operasyonlarından kaygı duyduklarını söylemişti.

IŞİD’le mücadele operasyonlarının devam edip etmediğine yönelik soru üzerine Ryder, “IŞİD ile mücadele devam ediyor. Sahada devriyelerimizin sayısını azalttık” ifadelerini kullanmıştı.

Ryder, HSD’nin Türkiye’nin operasyonları üzerine devriyelerini azalttığını, ABD’nin de buna paralel olarak devriye sayılarını düşürdüğünü belirtmişti.

Diğer Haberler