Nawenda Hawkari çağrı yaptı, Doğu Kürdistan kentlerinde bugün de grev var

Nawenda Hawkari çağrı yaptı, Doğu Kürdistan kentlerinde bugün de grev var

Doğu Kürdistan ve İran’daki devrim sürecinin öncü gücü Doğu Kürdistanlı Partilerin İşbirliği Merkezi dün bir bildiri yayınlayarak tüm İran halkını 24 Kasım’a değin devam eden genel grevi uzatmaya çağırdı. Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) de çağrıya destek verdi.

Bunun üzerine halk tüm Doğu Kürdistan şehirlerinde bugünde çağrıya uydu.  Doğu Kürdistan şehirlerinin neredeyse hepsinde bugün genel grev devam ediyor.  İran’ın diğer eyaletlerinde de genel grev çağrısına büyük bir destek verildi.

Kürdistan’da 24 Kasım grevinin sonuçları

Şu ana değin Piranşar, Serdeşt, Mahabad, Sine, Dehgulan, Mirava, Zewa, Urmiye, Zehwe,Bokan, Deholan, Saqiz, Şino, Mergewer, Kermanşah, Sarpel, Zahaw, Qarweh, Kamyaran, Ciwanro, Marivan, Naghede, Bane, Rawanser, Diwandere şehirlerinin tümünde halk genel grev çağrısına uydu.

Hatta birçok küçük kasaba ve köyde de halk çağrıya uydu. Köy bakalları dahi açılmadı. Okullara gidilmedi.
Bugün sabah saatlerinden bu yana Piranşehir ve Serdeşt gibi şehirlerin üzerinden İran ordusuna ait helikopterler alçak uçuş yapıyor.

İran şehirlerinde durum

İletişim zorluklarına rağmen şu ana değin Kürdistan dışındaki bazı yerlerde de dükkânların açılmadığı belirtiliyor. Şu ana değin Azerbaycan eyaletinde dükkanların açılmadığı şehirler var.

Akşam üstü olayların diğer eyaletlerde artacağı bekleniyor. Dün İran devleti genel grevi engellemek için Huzistan ve Isfahan eyaletinde tutuklama furyası başlatmış ve 54 kişi göz altına almıştı.
Kürdistan dışındaki şehirlerde her sokak başında rejim güçleri ağır silahlarla nöbet tutuyor.

Nawenda Hawkari kimdir?
Doğu Kürdistanlı Partilerin İş Birliği Merkezi olarak bilenen oluşum temelini PDKI ve Komela’nın oluşturduğu doğu Kürdistanlı partilerin merkezi olarak işlev görüyor. Merkez Doğu Kürdistan ve İran’daki devrim sürecinin motor ve öncü gücü görevini yapıyor.
Mahsa Emini’nin Tahran’da İran devlet güçleri tarafından vurulmasından sonra ilk eylem çağrısını bu oluşum yapmıştı.

Ayrıca şu ana değin Kürdistan’daki genel grev ve gösteri çağrıları da bu oluşum tarafından yapılıyor.

Diğer Haberler