Kamışlo’ya saldırı: aralarında üst düzey HSD komutanının da olduğu iki kişi yaralandı

Kamışlo'ya saldırı: aralarında üst düzey HSD komutanının da olduğu iki kişi yaralandı

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Rojava’nın Kamışlo kentindeki saldırısında 1 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında HSD’li üst düzey bir ismin de bulunduğu 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

TSK, son 24 saatte Haseke, Kamışlo ve Halep kentlerinde çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) aktardığı bilgiye göre TSK, dün gece Kamışlo şehir merkezinde bir kamyoneti hedef aldı ve saldırı sonucu aracın sürücüsü hayatını kaybetti.

SOHR, söz konusu saldırıda bir Demokratik Suriye Güçleri (HSD) komutanı ile bir vatandaşın yaralandığını bildirdi.

TSK dün de Haseke’de bulunan Hol Kampı’nı iki kez bombalamıştı.

SOHR, Türk savaş uçaklarının Hol Kampı’nı koruyan HSD’li güçleri hedef aldığını bildirmişti.

Bombardıman dolayısıyla çok sayıda ailenin kamptan kaçtığı ifade edilmişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan HSD Basın Sorumlusu Ferhad Şami ise kaçarken yakalanan 6 şahıstan 3’ünün kadın olduğunu belirtti.

Şami, HSD’lilerin toplanıp durumu kontrol altına aldıklarını açıkladı.

Öte yandan HSD, uluslararası toplumun Türkiye’nin saldırılarına karşı sessiz kalmasını eleştirirken, dün akşamki TSK bombardımanının ardından kaos ve güvenlik açığı nedeniyle bazı DAİŞ’li ailelerin kamptan kaçma fırsatı bulduğunu bildirdi.

Mazlum Abdi’den açıklama

Bu arada DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, IŞİD karşıtı tüm askeri hareketliliği durdurduklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Abdi, Türkiye’ye karşı savaşmakla meşgul olduklarını ve IŞİD’e karşı savaşmayacaklarını bildirdi.

Türkiye’nin saldırılarının, HSD ile Rus ordusu arasındaki koordinasyonu da etkileyeceğini kaydeden Abdi, “Türkiye sivilleri hedef alıyor ve topraklarımızı işgal etmek istiyor. Bize yönelik saldırılar, bombalamalar kimsenin çıkarına değildir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, sadece hava saldırılarıyla yetinmeyip kara saldırıları düzenleyecekleri sinyalini vermişti.

Diğer Haberler