Irak Ulusal Güvenlik Konseyinden Irak ve Türkiye saldırıları karşısında Kürdistan Bölgesi ile ortak çalışma kararı

Irak Ulusal Güvenlik Konseyinden Irak ve Türkiye saldırıları karşısında Kürdistan Bölgesi ile ortak çalışma kararı

Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, sınırların korunmasına yönelik çabaları koordine etmek ve İran ile Türkiye sınırına askeri güç aktarımı için bir plan oluşturmak üzere Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile koordineli çalışacağını duyurdu.

Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani liderliğinde dün toplandı.

Konseyden topantı sonrası yapılan açıklamada, Türkiye ve İran’ın Irak topraklarına müdahalesinin ele alındığı ve Irak topraklarının korunması için ulusal çabaların birleştirilmesi amacıyla Kürdistan Bölgesi Yönetimi ile koordinasyon sağlanmasına karar verildiği duyuruldu.

Güvenlik Konseyi, askeri güçlerin İran-Türkiye sınırına nakledilmesi için bir plan hazırlama kararı da aldı. Bunun için Sınır Muhafız Kuvvetleri Komutanlığının tüm lojistik destek ihtiyacının karşılanması ve gerekli personel ve fonların artırılmasına karar verildi.

Açıklamada, sınır kontrol noktalarını güçlendirmek için İçişleri Bakanlığı’nın bazı çalışanların görev yerlerini değiştireceği de ifade edildi.

Bu kararlar, Türkiye ve İran’ın bu hafta başında Kürdistan Bölgesi topraklarında çok sayıda bölgeyi muhalif grupların varlığı gerekçesiyle bombalamasının ardından geldi.

Irak Müşterek Harekat Komutanlığı’na göre Eylül-Ekim ayları arasında İran ve Türkiye, Kürdistan Bölgesi sınırını 97 kez ihlal etti ve 63 kez da hava saldırısı gerçekleştirdi.

Diğer Haberler