Süleymaniye: Patlama yaşanan binada 9 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı, arama devam ediyor

Süleymaniye: Patlama yaşanan binada 9 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı, arama devam ediyor

Süleymaniye’de dün akşam bir binada gaz kaçağı nedeniyle yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e çıkrı, 12 kişi de yaralandı. Halen enkaz altında kalanların olduğu değerlendiriliyor ancak bunların kaç kişi olduğu yönünde kesin bir sayı verilemiyor.

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir 11 kişinin hayatını kaybettiğini 12 kişinin de yaralandığını söyledi.

Sabah erken saatlerde Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Sağlık Müdürü, hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a ulaştığını, 13 kişinin de yaralandığını söylemişti.

Binada dün geceden bu yana yaklaşık 12 saattir arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Dün gece 4 kişinin cansız bedeninin enkaz altından çıkarıldığı açıklanmıştı.

Görgü tanıkları, patlamanın üç katlı bir evde meydana geldiğini ve evin tamamıyla yıkıldığını aktarmıştı.

Eve misafir geldiğini ve evin olay anında kalabalık olduğunu aktaran başka bir görgü tanığı, “Biz kişinin cesedini çıkardık, birkaç kişiyi de yaralı hâlde kurtardık. Yaklaşık 20 kişi daha enkazın altında kalmış olabilir” demişti.

Binanın çatısındaki gaz tankında yaşanan sızıntı nedeniyle meydana gelen patlamada çevredeki bina ve araçlar da zarar gördü.

Evde yaklaşık 30 kişi bulunuyordu

Rudaw muhabiri Nizar Ceza, bu sabah saat 05.40 sularında enkaz altından 4 kişinin daha çıkarıldığını, bunlardan ikisinin hayatını kaybettiğini, hayatını kaybedenlerden birinin 30 yaşındaki anne ile 6 aylık oğlu olduğunu bildirdi.

Rûdaw muhabiri, olayda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin Süleymaniye Tıp Merkezi’ne sevk edildiğini, arama kurtarma ekiplerinin arama çalışmaların tamamlanmasının ardından cenazelerin ailelerine teslim edilmesinin beklendiğini söyledi.

Bir görgü tanığı Rudaw’a, patlamanın meydana geldiği evin 3 katlı olduğunu ve tamamen yıkıldığını belirterek, “Yıkılan evin enkazı altında çok sayıda kişi mahsur kaldı ve henüz çıkarılamadı” dedi.

Patlamada Hacı Şeyh Mezher isimli kişinin evinde meydana geldi. Patamada Şeyh Mezher yaralanırken eşi, kızı ve 4 yakını hayatlarını kaybetti.

Süleymaniye İl Encümeni Başkanı Azad Heme Emin, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, patlama sırasında evde 30 kişinin bulunduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre patlama sırasında bir doğum günü kutlaması düzenleniyordu. Bu nedenle evde yaklaşık 30 kişi bulunuyordu.

Diğer Haberler