Hawkar Caf’in katledilmesinin üzerinden 40 gün geçti, YNK katilleri adalete teslim etmiyor

Hawkar Caf’in katledilmesinin üzerinden 40 gün geçti, YNK katilleri adalete teslim etmiyor Vahap Halepçeyi, YNK Hawkar Abdullah Resul, Lahor Cengi Zanyari

7 Ekim günü  Erbil’de aracına bomba konarak hayatını kaybeden YNK’nin  Terörlü Mücadele Biriminin eski yöneticisi Hawkar Caf’ın öldürülmesinin üzerinden 40 gün geçti.

Hawkar Caf olarak bilenen Hawkar Abdullah Resul’un katledilmesinin 40’ıncı gününde ailesi tarafından matem töreni düzenlendi. Hewlerdeki matem törenine ailesi ve sevenleri katıldı. Büyük güvenlik önlemi alınan törende katillerin bir an önce adalete teslim edilmesi istendi.

41 yaşındaki Hawkar Caf daha önce kendisinin güvenliğini sağlayan iki kişinin koyduğu bombanın patlatması sonucu hayatını kaybetmişti. Evinin önünden ayrıldıktan 5 dakika sonra patlatılan araçta iki küçük çocuğu ve kız kardeşi de bulunuyordu. Arabadaki çocuklar ve yaralılar çevreden gelen bir genç tarafından kurtarılmıştı. Bu genç daha sonra gösterdiği cesaret nedeni ile ödüllendirildi.

Neler olmuştu?

YNK’nin istihbarıtı Zanyari’ye bağlı olan Anti Terör birimlerinde görev yapan Hawkar Caf yaşanan iç sorunlardan dolayı görevden alınmıştı. Erbil’e yerleşen Caf YNK’nin şuanki yönetimi ile çelişkiler yaşıyordu. Lahor Cengi’ye yakın olduğu için görevden el çektirilmişti.

Cinayetten saatler sonra araca Kürdistan Bölgesi Anti Terör birimleri araca iki bomba konduğunu tespit ettiler. Bombayı ise Hawkar Caf’ın iki yakın koruması koymuştu. Bu iki kişi Erbil’in dışına çakmadan YNK’nin Hewler’de bulanan siyasi bürosunun hemen arkasında yakalandılar.

YNK istihbarı olaydan birkaç sonra bir mesaj yayınlayarak baş sağlığı dilemiş bile olsa bombayı yerleştirenlerin talimatı Süleymaniye’den aldığı öğrenildi.
YNK Terörlü Mücadele Genel Müdürü Vahap Halepçe’nin adı talimatı verenler içinde yer aldı. Halepçe ifade için çağrıldıysa da emniyete gitmedi. Hala görevi başında.

Hawkar Caf’ın YNK istihbaratının düzenlediği bir olayda öldürüldüğüne dair pek çok kanıt var. Bir muhalifin çocukları ile beraber hedeflenmesinin muhaliflere göz dağı vermek olduğu düşünülüyor. Halk bu nedenle YNK’ye ve güvenlik yapılarına karşı inancını yitirmiş durumda.

Diğer Haberler