RojNews’in, “ Rojava yayınevlerinin Güney Kürdistan’a geçişi engelleniyor” haberi de yalan çıktı

RojNews’in, “ Rojava yayın evlerinin geçişi engelleniyor” haberi de yalan çıktı, Semalka, Peş Xabur sınır kapısı, PKK, PYD ENKS Esmehan Davud, Mahmur Haşdi Şabi; Musul

PKK’nin Süleymaniye’de yayın yapan medya organı RojNews Kürdistan Bölgesini karalamak için yalan haber yapmaya devam ediyor. En son olarak yaptığı bir haberde Kürdistan Bölgesi yetkililerinin Rojava’daki bir yayınevinin Süleymaniye’deki bir festivale katılmasını engellediği yazılmıştı.

13 Kasım tarihinde RojNews’te çıkan haberde “Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) yetkilileri ve KDP kontrolündeki Pêş Xabûr Sınır Kapısı yönetimi, Şilêr Yayınevi’nin Başûrê Kurdistan’ın Süleymaniye kentinde düzenlenen 4’ncü Uluslararası Kitap Fuarı’na katılmasına izin vermedi.” İfadelerine yer verilmişti.

Şevket Berêbuhari: Kimse böyle bir talepte bulunmadı

DarkaMazi kaynakları haberin doğruluğunu araştırdı. Konuya ilişkin olarak Semalka- Peş Xabûr Sınır Kapısı yönetimine başvuruldu. Buranın müdürü olan Şevket Berêbuharî kendilerine hiçbir şekilde böyle bir başvurunun yapılmadığını belirtti. Semalka Yöneticileri bu tür konularda keyfi bir tutum yoktur. Hakkımızda yapılan iddia tümden iftiradır. Bu konuda çoğu zaman bizi karalamak için yalan haberler yapılıyor. Halkımız bu haberlere itibar etmemelidir. Biz her zaman işleyişi kolaylaştırmayı tercih eden tarafız” dendi.

DarkaMazi daha öncede PKK medyasının Semalka kapısı hakkında yapılan yalan haberleri deşifre etmişti.

PKK, Şengal hattını kullanıyor

Darka Mazi yaptığı araştırma ile PKK’ye bağlı yapıların Semalka yerine Şengal’de bulunan yol hatlarını kullanarak Kerkük, Şengal ve Mahmur hattı ile iletişim sağladığını öğrendi.

Yerel Kaynaklar PKK’nin uzun zamandır Şengal’den Rojava’ya geçen yolları kullandığını, PKK kadrolarının, yöneticilerin, silah ve para akışının Şengal üzerinden sağlandığını belirtiyor. Şengal’e gelen PKK kişi ve malzemelerine Haşdi Şabi’den özel bir izin belgesi veriliyor. PKK’nin Haşdi Şabi asayişi tarafından bilenen şoförleri bu izin kağıtları ile Musul ve Mahmur üzeri geliş gidişleri sağlıyor. Hatta çoğu zaman Mahmur’a uğramadan direk Kerkük ve oradan da Süleymaniye’ye gidiyor.

Yerel Kaynaklar Musul -Kerkük- Süleymaniye hattındaki restoran ve marketlerin önünde her zaman PKK’nin bu araçlarına rastlaya bilirsiniz diyor.

Haber, ENKS Kongresinin engellenmesini kamuflaj için mi yapıldı?

PKK’ye bağlı Rojava yönetimi PYD ve kendisine bağlı güçler ENKS’nin Rojava’da kongre yapmasını engellediler. Kongre engellenmeden iki gün önce kapının Rojava tarafında başka bir hak ihlali vardı.

Sêmelka Sınır Kapısı İdaresi’nin Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) Üyesi Esmehan Dawûd’un Rojava Kürdistanı’na geçişine izin vermemişti. Zaten ertesi gün de PYD asayişi ENKS Kongresinin yapılmasını engelledi.

PKK’nin “yayınevinin festivale gidişi engellendi” başlıklı yalan haberi kendi hak ihlalini gizlemek için yaptığı düşünülüyor.

PKK tarzı: En iyi savunma saldırıdır

PKK’nin genel olarak tarzında var olan şey haksız olduğu yerde saldırmaktır. PKK’nin “bana haksızlık yapılıyor” dediği her yerde PKK’nin yaptığı bir haksızlık vardır. PKK’nin bunlar ajandır diyerek başkalarını suçladığı yerde ise aslında kendisinin sözünü ettiği güçlerle ilişkisi olduğu görülüyor.

PKK’nin medyada kendini iyi örgütlediği ve bunun üzerinden kendisinin faşizan tutumunu gizlemeyi başardığı bir gerçektir. Şu ana değin PKK’nin uyguladığı faşizm ve medya komplosu yeterince teşhir edilmiş değildir.

Diğer Haberler