PYD Güçleri ENKS üyelerinin Rojava’ya gidişi engelledi

PYD Güçleri ENKS üyelerinin Rojava'ya gidişi engelledi Esmahan Davud, PYD

 Sêmelka Sınır Kapısı İdaresi’nin Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) Üyesi Esmehan Dawûd’un Rojava Kürdistanı’na geçişine izin vermediği öğrenildi.

Rojava Kürdistanı Özerk İdaresi Yönetimine bağlı Sêmelka Sınır Kapısı İdaresi’nin bugün ENKS ve Kurt Gelecek Dalgası Genel İlişkiler Ofisi Üyesi Esmehan Dawûd’un Rojava Kürdistanı’na geçişine izin vermediği belirtildi.

K24 Tv’ye konuşan Esmehan Dawûd, Rojava Kürdistanı’na ENKS’nin 4’üncü kongresine katılmak için geçmek istediğini, fakat Sêmelke Sınır Kapısı İdaresi’nin hiç bir gerekçe göstermeden herkesin geçebileceğini ama kendisinin geçemeyeceğini söylendiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Ethan Goldrich ile Rojava Kürdistanı Özerk Yönetimi ile ENKS arasında olası bir diyalogun gelişmesi konusuna da değinen Dawûd şunları söyledi: “Kendisini Rojava Kürdistanı’nın tek hakimi sayan Demokratik Birlik Partisi (PYD) bu ortamda daha sorumlu davranmalı. Özellikle normalleşme ve güvenlik konularında daha duyarlı yaklaşmalı. Ama maalesef PYD siyasi, toplumsal, kültürel ve her konuda kendisini dayatmayı tercih ediyor. Zaten PYD’nin yaklaşımlarından dolayı Rojava Kürdistanı boşaltılmış durumda.”

Cezayir sahillerinde hayatını kaybeden Kobani’li gençlerin ailelerinin acısını paylaştığını ifade eden Esmehan Dawûd şu uyarılarda bulundu: “Şayet değerli Kobani halkımız geleceğe ilişkin kendilerinde bir umut taşıyor olsaydılar, yönlerini zorlu mültecilik kapılarına vermezdiler.”

ENKS Üyesi açıklamasının sonunda, Rojava Özerk İdaresi’nin mevcut yaklaşımının ENKS’nin 4’üncü kongresinin Rojava Kürdisanı’nda gerçekleşmesine müsade etmeyeceğine yönelik endişelerini dile getirdi.

Diğer Haberler