Ölümü açıklandı, nedeni açıklanmadı: PKK yöneticisi asayiş görevlisini vurdu

Ölümü açıklandı, nedeni açıklanmadı: PKK yöneticisi asayiş görevlisini vurdu Cemal Derwiş, Kobani, Halince PKK; YPG

PKK’li yöneticisi Özerk Yönetim’e bağlı asayiş görevlisini kontrol noktasında vurdu. Olayın nasıl gerçekleştiği açıklanmadı.

Kobani’deki bir kontrol noktasında PKK’li bir yönetici asayişte görevli birini vurdu. Öldürülen kişi için cenaze töreni yapıldı. Fakat ölüm nedeni açıklanmadı.

Darka Mazi kaynakları olayın aslını araştırdı.

İlk olarak Hewler’de yayın yapan BasNews haber ajansında yer olayda ilginç bilgilere ulaşıldı.

Kobani’deki Özer Yönetime bağlı asayişte görevli olan Cemal Derwiş isimli kişi Kobani’ye bağlı Haling köyünde öldürüldü. Kobani’den bir kaynağın bildirdiğine göre ölüm emirini Serhad adındaki PKK’li bir kadro verdi. Serhad şoförünü Cemal’in vurulması için emir verdi.

Serhad kod adlı PKK’li bir kadro kontrol noktasında bir asayiş görevlisine kimliğini göstermesini istedi. Cemal, kimliğinin belli olduğunu, herkesin kendisini tanıdığını ve görevden döndüğünü söyleyerek bunu ret etti. Sözlü bir tartışma yaşandı. Serhad kod adlı PKK kadrosu “ben PKK kadrosuyum, asayiş görevlisi tanımam, benim sözüm geçerlidir” diyerek ölüm emri verdi ve şoförü Cemal’i tek kurşunla öldürdü.

Olayın merkeze bildirilmesinden sonra Kobani’deki üst düzey yöneticiler hızla olay yerine ve aileye giderek olayın gerçeğinin medyaya yansımasını engellediler.

Ölüm nedeninin yer almadığı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada “Cemal Başkan Apo’nun izin yürüyordu” dendi.

Yerel bazı kaynaklar Cemal’in ailesinin çekindiği için susturulduğunu söylüyor. Çünkü eğer aileye gerçeği açıklarsa Cemal’in alacağı şehit tazminatı ve maaşı kesilecek. Çocuğunu kaybeden aile maddi olarak da mağdur olmamak için PYD’nin gerçeği saklamasına alet oldu.

Rojava’da PKK’li kadrolar ile yerel çalışanlar arasında sık sık sorun yaşanıyor. PKK’liler kendilerini yerel kadrolardan daha üstün görüyor. Benzer sorun PKK’nin Kuzeyli ve Rojavalı kadroları arasında da yaşanıyor. Rojavalılar kendini gerçek sahip olarak görüyor. PKK kadrolarının yaşadığı bu sorunlar halkı da etkiliyor.

Ayrıca PKK kadroları yaptıkları işi halka bir minnet olarak yaparak, herkesin emirlerini dinlemesi için sözlerini dikte ettiriyor. Yani PKK kadrolarının yönettiği Rojava’da halk demokrasisi tümden ölmüş durumda.

Diğer Haberler