Kız kardeşini Ciwanên Şoreşger çetelerinden kurtarmak istedi, kendisi öldürüldü

Kız kardeşini Ciwanên Şoreşger çetelerinden kurtarmak istedi, kendisi öldürüldü, Kobani, Dicli Ali Eluşi, YPG, Anti Terör, Rojava, PKK;

Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu Kürt gençlerinin ve ailelerinin hayatlarını karartmaya devam ediyor. Son olarak kız kardeşi Dicle’yi çeterden kurtarmaya çalışan genç bedelini hayatı ile ödedi.

Darka Mazi’nin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre Ciwanen Şoreşger adlı PKK’nin gençlik yapılanması Koban’niye bağlı Til Şîrê köyünde bir kız çocuğunu kaçırmaya çalıştılar. 14 yaşındaki Dicle Eli Ebrûş isimli kız çocuğu tam arabaya bindirilirken abisi olayı fark ederek kız kardeşini çetelerin elinden kurtardı.  Küçük Dicle’nin abisi bağırarak çevreden yardım istedi. Kız kardeşini kurtaran Bengin Eli için zor süreç daha sonra başladı.  Daha sonra da Ciwane Şoreşger adlı çete gurubu tarafından tehdit edildi. Bengin ise tehditlere taviz vermedi.
Kaynaklarımızın bildirdiğine göre 30 Eylül günü YPG’ye bağlı Anti-Terör güçleri tarafından Bengin Eli’nin evine baskın yapıldı. Etrafı dağıtan YPG güçleri Bengin Eli’yi göz altına alındı. YPG’nin Anti Terör merkezine götürülen Bengin’nin cansız vücudu bir gün sonra yani 1 Ekim günü ailesine teslim edildi. Bengin Eli’nin çok ağır işkenceler gördüğü ve vücudunda işken izleri olduğu belirtiliyor.

Yoksul ve sahipsiz bir aile olan Bengin’in ailesi maalesef ki daha fazla kayıp vermekten çekindiği için yaşananlar karşısında sessiz kaldı.

Kaynaklarımız ailenin kimse ile görüşmek istemediği, cenazeden önce bir YPG gurubunun evlerine gittiğini ve büyük ihtimalle tehdit edildiklerini belirtiyor.
Konuya ilişkin olarak görüşünü aldığımız kişiler olay hakkında ise şunları belirtti: “Son dönmede çocukları kaçırılan ailelerin fiziki olarak karşı koyuşu, olayı medyaya yansıtışı ve meselenin kamuoyu gündemine girişi nedeni ile Rojava’daki yapılar zorlanıyor ve teşhir oluyor. Bu nedenle artık çocuklarının gidişini engelleyen ailelere dönük baskılar artıyor, herkese göz dağı vermeye çalışılıyor” dendi.

Ciwanen Şoreşger adlı yapılanma PKK’nin Rojava’daki gençlik yapılanması olarak faaliyet yürütüyor. Direk PKK yöneticisi Cemil Bayık tarafından idare edildikleri biliniyor. Ayrıca Rojava’da faaliyet yürüten TEWDEM ve PKK’nin Rojava Koordinasyonunda da yer alıyorlar. İçlerinde ise Kuzeyli kadrolar ağırlıklı. Bu sistemin aldığı kararlara göre savaşçı alıyorlar, muhalifleri tehdit ediyorlar. Bu nedenle halk içinde çete gurubu olarak tanımlanıyorlar.

Diğer Haberler