Şengal: PKK, hava saldırısındaki kayıpları gizliyor; PKK’nin düzenlediği yürüyüşe halk katılmadı

Şengal: PKK, hava saldırısındaki kayıpları gizliyor; PKK’nin düzenlediği yürüyüşe halk katılmadı YBŞ; Rojava, Ezidi, TSK; Hava Saldırısı

Geçtiğimiz hafta içinde Şengal’e dört kez hava saldırısı düzenlendi.  Halk korkuyor, PKK yaşanan olayları medyaya farklı veriyor. Halk yapılan hava saldırılarından ve PKK’nin tutumundan bezdi. Bu nedenle 4 Kasım günü PKK’nin Şengal’de yaptığı yürüyüşe PKK’nin tüm baskılarına rağmen halktan çok küçük bir kesim katıldı.

PKK halkı canlı kalkan olarak kullanıyor
Geçtiğimiz hafta içinde Şengal’e dört hava saldırısı düzenlendi. PKK’ye bağlı güçler hava saldırılarından korunmak için halkı kalkan olarak kullanıyor. Halkın evlerinde kalıyor, halk için açılmış kurumları kullanıyor.

PKK Rojava’dan getirdiği Kuzeyli ve Rojavalı savaşçılarını medya ve halkın gözünde görünür olmasından rahatsız oluyor, varlıklarını gizliyor.  Fakat kullanılan telefonlar ve internet nedeni ile Türk devletinin takibine takılıyorlar. PKK az sayıdaki Ezidi savaşçı içinde üç yüz civarında Ezidi olmayan savaşçılarını gizlemeye çalışıyor. Ayrıca gençlik, kadın çalışmaları adı altında da pek çok Ezidi olmayan kadro da Şengal’de bulunuyor.

PKK, sonuçlar hakkında yanlış bilgi veriyor, kimlikleri gizliyor

PKK hava saldırılarından sonra olay yerine halkın yaklaşmasını engelliyor. Ölü ve yaralı sayısı açıklanmıyor. Hatta olayda hayatını kaybeden ve yaralananların kimlikleri de gizleniyor. Son olarak 3 Kasım gecesi yapılan hava saldırısında da PKK olayın sonucunu bilinçli olarak çarptırdı. PKK olayda hayatını kaybeden kuzeyli ve Rojavalı savaşçıların kimliklerinin ortaya çıkmaması için isimlerini Ezidiler gibi veriyor. Veya hiç vermiyor.

Ayrıca PKK hava saldırılarından Kürdistan Bölge hükümetini suçlu göstermeye çalışıyor. Oysa ki alanda hiç bir Peşmerge gücü bulunmuyor. PKK halkın tepkisini çekmemek için bu yol başvuruyor.

Halk yürüyüşe zorla götürülüyor
PKK’nin Şengal’deki her olaydan sonra Şengal halkı bizimle imajı yaratmak için kullandığı mobilize bir kitlesi var. PKK bu kitleyi her yere araçlarla taşıyarak slogan attırıyor. Geçmişte bu kitle dışında halk belli oranda katılsa da artık PKK’den bezdiği için eylemlere gitmiyor. PKK’nin 4 Kasım’da da halkı eyleme götürmek ev ev gezdi. Buna rağmen halk gitmedi. PKK’nin etrafında örgütlenmiş çocukları YBŞ içinde maaş alan küçük bir gurup sadece eyleme katıldı.

Şengal Anlaşması engelleniyor

PKK’nin ve ortağı olduğu Haşdi Şabi’nin varlığı halkın Şengal’e gitmesine engel oluyor. Şengal’de durumun normalleşmesinden rahatsız olan PKK Irak ve Kürdistan hükümetleri arasında imzalanan Şengal anlaşamasın ise engelliyor.

Diğer Haberler