Yeğeninin Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırılmasına karşı çıkan amca 11 ay önce PYD asayişi tarafından kaçırıldı, haber alınamıyor

Yeğeninin Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırılmasına karşı çıkan amca 11 ay önce PYD asayişi tarafından kaçırıldı, haber alınamıyor

Yeğeninin Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırılmasına karşı çıkan amcadan 11 aydır haber yok

PKK’ye bağlı çete gurubu Ciwanen Şoreşger’in toplum üzerinde uyguladığı terör bitmiyor. Çocuklarının zorla silah altına alınmasına karşı çıkan ve bunu gündemleştiren aileler tehdit ediliyor, kaçırılıyor. Bunlardan biri de Abdo Abdul Rahman.

Abdo Abdul Rahman isimli amca yeğininin Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırılmasına engel olmak istedi, kendisi de kaçırıldı. Bir yıldır kendisinden haber alınamıyor.

16 yaşındak Silva Nidal bir buçuk yıl önce Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırılmıştı. Babası olmayan Silva’nın amcası devreye girerek yeğenini çetelerin elinden kurtardı. Aradan iki ay geçtikten sonra Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu tekrar küçük Silva’yı kaçırdı. Amcası bu kez engel olmak için olayı medyaya yansıttı. Sosyal medya ve TV’lerde yeğininin geri verilmesi için çalışma yürüten Abdo Abdul önce tehdit edildi. PYD’ye bağlı asayiş güçleri eğer susmaz ise kendisine bir ders verileceğini söyleyerek tehdit etti.

Aslen Afrin’in Şerawa köyünden olan olan Abdo Abdul geçtiğimiz yıl 17 Kasım günü Halep’in Şeyh Maksud mahallesinde bulunan gıda satış yerinden kaçırıldı. O tarihten bu yana da ailesinin tüm girişimlerine rağmen kendisinden haber alınamıyor.

11 aydır kayıp olan Abdo Abdul’un PYD’ye bağlı guruplar tarafından kaçırılmasının nedeni ise yeğenin durumunu medya yansıtmak ve kaçırılmasını engellemek. Abdo Abdul ayrıca PDK-S’nin bir üyesi.

PKK’nin Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu Rojava’da da PKK’nin alan örgütü PYD’ye bağlı çalışıyor. Halkı sindirmek ve korku yaymak için koordineli biçimde hareket eden PKK’li yapıları özellikle olayların sosyal medyaya yansımasını engellemek için birçok yöntem deniyor. Muhaliflerin dükanlarından alışveriş yapılmasını engellemek, ekonomik zorluklar, tehdit, şantaj vb pek çok yol kullanılıyor.

Diğer Haberler