İran Devleti 16 yaşındaki Kürt gencini doğrudan hedef alarak katletti

İran Devleti 16 yaşındaki Kürt gencini doğrudan hedef alarak katletti

Doğu Kürdistan ve İran genelinde devam eden protestolarda dün akşam Pîranşar Kenti’nde 16 yaşındaki bir Kürt genci İran Güvenlik Güçleri’nin silahlı saldırısı ile katledildi.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün paylaştığı habere göre, Komar Deroftade isimli 16 yaşındaki Kürt genci Pîranşar Kenti’nde devam eden protestolar esnasında İran Güvenlik Güçleri’nin silahlı saldırısı sonucunda yaralandı ve kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra yaşamını yitirdi.

Olay tanıklarının anlatımlarında, Komar Deroftade 29.10.2022 gecesi açılan ateş sonucu ağır bir şekilde yaralandı.

Olaya şahitlik eden bir tanığın Hengaw’a aktardığına göre, hayatını kaybeden gencin bulunduğu alanda herhangi bir protesto gösterisi olmamasına rağmen İran Güvenlik Güçlerine ait Yeşil ve Beyaz 2 araç 3 metre yakından Komar Deroftade’ye ateş açarak yaraladılar.

Komar’ın yaralandığı esnada yanında 2 gencinde olduğuna dikkat çeken olay tanığı, araçların bu gençlerden birisini kaçırdıklarını ve kaçırılan gencin akibeti hakkında hiç bir bilginin olmadığını ifade etti.

İran Güvenlik Güçleri tarafından katledilen Komar Deroftade’nin cenazesinin bugün Zêwke Köyü’nde defnedilmesi bekleniyor.

Diğer Haberler