Jina Emînî’nin 40. Günü Merasimi’nde Doğu Kürdistanlı 2 genç İran Güvenlik Güçlerince katledildi

Jina Emînî’nin 40. Günü Merasimi'nde Doğu Kürdistanlı 2 genç İran Güvenlik Güçlerince katledildi

Jina Emînî’nin katledilmesinin 40’ıncı günü merasimi dün Doğu Kürdistan’ın Seqîz Kenti’nde gerçekleştirildi.

Jina Emînî’nin katledilmesinin 40’ıncı günü anma protestoları dün akşam Doğu Kürdistan’ın 13 kentinde yapıldı. Yapılan göterilerde Mehabad ve Sîne Kentlerinde Îsmaîl Mewlûdî ile Mihemed Şerîetî isimli Kürt gençleri İran Güvenlik Güçleri’nin açtığı ateş sonucunda hayatlarını kaybettiler.

Konuya ilişkin paylaşımda bulunan Hengaw İnsan Hakları Örgütü, dün akşam gerçekleşen gösterilerde Sîne Kenti’nde Mihemed Şerîetî isimli Kürt gencinin İran Güvenlik Güçleri’nin direk hedef alması sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hengaw paylaşımında, Mehabad Kenti’nde yürütülen protestolarda da halk arasında Sîmko olarak tanınan Îsmaîl Mewlûdî (35) isimli Kürt gencinin İran Güvenlik Güçleri tarafından ktledildiğini kaydetti.

Jina Emînî’nin katledilişinin 40’ıncı günü anma merasimleri Doğu Kürdistan’ın şu kentlerinde yapıldı; Urmiye, Mehabad, Bokan, Seqiz, Dîwandere, Merîwan, Sine, Qurwe, Kameran, Rewanser, Kirmaşan, Qesrî Şirîn ve Îlam. Halk bu kentlerde anma merasimleri için caddelere döküldü ve İran Güvenlik Güçleri’nin direk ateş açmasına maruz kaldılar. Açılan ateş sonucu Kirmaşan, Sine, Seqiz, Bokan, Merîwan, Qurwe ve Mehabad Kentleri’nde onlarca kişi yaralandı.

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler