Seqîz halkı Jina Emini’nin kırkı dolayısıyla mezarlığa yürüdü

Seqîz halkı Jina Emini’nin kırkı dolayısıyla mezarlığa yürüdü

Tahran’da ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Jina Emini’nin ölümünün üzerinden kırk gün geçti. Rojhılat ve İran’da Emini’nin kırkı dolayısıyla mezarı başında toplanan halk “Kürdistan, Faşistlere Mezar olacak” “Kürt yaşadığı sürece Kürdistan da yaşayacak” sloganları  attı. Sine’de gün dolayısı ile okullar tatil edildi. Güvenlik güçleri yolları kapattı.

İran ahlak polisinin gözaltında hayatını kaybeden Kürt kadın Jina Emini’nin kırkı için Rojhılatlı partiler halka sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün sosyal meday hesabından yayınlanan görüntülerde Jina’nın kırkı dolayısıyla mezarı başında toplanan halk, “Kürdistan, Faşistlere Mezar olacak” “Kürt yaşadığı sürece Kürdistan da yaşayacak” sloganları attığı görülüyor.

Jina Emini’nin ölümünün kırkında İran güvenlik güçleri, Emini’nin mezarına giden ana yolları kapattı. Ayrıca halk, Jina’nın mezarının olduğu Ayçi  mezarlığına yürüyüş yaparak İran rejimine karşı sloganlar attı. Bu arada Rojhılat’taki bazı şehirlerde dükkanlar ve marketler kapatıldı.

Diğer Haberler