ABD temsilcisi Granger ENKS yönetimi ile görüştü: Konu Efrin ve HTŞ’nin varlığı

ABD temsilcisi Granger ENKS yönetimi ile görüştü: Konu Efrin ve HTŞ'nin varlığı

Dün Kamışlo’da ABD’nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger, PYNK ve ENKS temsilcileri ile ayrı ayrı bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD’nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger ile ENKS temsilcileri arasında gerçekleşen görüşmede,  Suriye ve Rojava’daki son durum ile özellikle Heyet Tahrir el Şam(HTŞ) güçlerinin Efrin’i kontrol etmesi değerlendirildi. Görüşmede ayrıca Rojava’da bir süredir askıya alınan Kürt-Kürt diyaloğuna ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu.  ENSK ayrıca Rojava Kürdistan’ınında ki PYD’ye bağlı güçlerin yaptığı hak ihlalleri de değerlendirildi. ENKS ayrıca ekonomideki kötü gidişat ve artan gıda fiyatlarına karşı Rojava halkının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Oso, görüşmede HTŞ güçlerinin Efrin’i kontrol etmesinin gündeme geldiğini ABD’nin bu konudaki endişelerini Türkiye yetkililerine ilettiklerini söyledi.

ABD’nin Rojava’da işlenen hak ihlallerini engellenmesi için girişimde bulunmasını isteyen ENKS ayrıca Kürdistan Bölgesi ile Rojava arasındaki Semelka/Peşxabur Sınır Kapısının sivil ve siyasetçilerin geçişine açılmasını talep ettiği öğrenildi.

ABD’nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger’in ise görüşmede ABD ve Koaliyonun bölgedeki istikrar ve güvenliğin sağlanması için daha fazla destek vereceklerini taraflara söylediği öğrenildi.

Diğer Haberler