PKK Süleymaniyeli ailenin çocuğunun mezarına gitmesine izin vermiyor

PKK Süleymaniyeli ailenin çocuğunun mezarına gitmesine izin vermiyor

PKK çocukları ve aileleri birbirinden koparmaya devam ediyor. Ne çocukların ailelerini görmeleri nede ailelerin çocukları görmelerine izin verilmiyor.  Hatta ailelere hayatını kaybetmiş ailelere çocuklarının mezarlarının yeri bile tam olarak söylenmiyor. Bu durumun bir benzeri geçtiğimiz gün Süleymaniye’de yaşandı.
PKK’nin Süleymaniye’de merkezi bulanan Şehit Aile Kurumu adı yapı Süleymaniye’nin Seyit Sadiq ilçesindeki bir aileye çocuklarının hayatını kaybettiğini fakat cenaze hakkında bilgi vermeyeceklerini söyledi.

BasNews de geçen habere göre Wehab Simêl F.Ş2 adlı PKK’nin Şehit Aile Kurumu yöneticisi geçtiğimiz mayıs ayında aileyi ziyaret ederek çocukları hakkında bilgi verdi. Haci Heme Şerifê Şarezuri ailesine çocuklarının artık PKK içinde olmadığını ve kaybolduğunu söyledi. Çocuğun akrabaları olaydan şüphe etti ve sürekli olarak olayı soruşturmaya devam ettiler. Wahab adlı şahsın belirttiğine göre çocuk PKK saflarında kaçmıştı.

Fakat daha sonra açıklama değişti. Aliye yakın bir kaynak can güvenliğinden endişe ettiği için adının açıklanmaması kaydı ile konuya ilişkin bilgi verdi. buna göre aileye 22 Eylül günü  çocuklarının hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Ayrıca oğullarının cenazesinin medya savunma alanlarında gömülü olduğu söyledi.

Çocuğun akrabaları olay hakkında yüksek şüphe taşıyorlar. PKK’den ayrılan çocukları daha sonra nasıl olurda hayatını kaybetmiş ve cenazesi medya savunma alanlarında ola bilir? Bunun üzerine aile oğullarının mezarının tam yerini öğrenmek ve ziyaret etmek istediler. Çünkü PKK’nin medya savunma alanı dediği alan Zaxo’dan başlayarak İran sınırına kadar gider yüzlerce km’lik bir alan. Fakat PKK aileye cenazesinin tam olarak hangi bölgede olduğu konusunda da bilgi vermedi. Ailenin ziyaret isteği ise kesin bir dille ret edildi.

Normalde verdiği kayıplar üzerinden duygusal sömrü yaparak propagandaya çevirmek isteyen PKK’nin Seyit Sadiqlı bu gencin olayında sessiz kalması ise dikkat çeken bir nokta oldu. Çocuğun PKK tarafından vurulmuş olma ihtimali yüksek görünüyor.

PKK Süleymaniye çevresinde YNK asayişi içindeki kişilerle işbirliği halinde çocuklarının katılmasını engelleyen veya geri getirmey isteyen aileleri tehdit ediyor. Bu tür olaylar bu tehditler nedeni ile medyada yer bulmuyor.

Diğer Haberler