İran rejimi, gösterilere katılan Kürt kızı 21 yaşındaki Negin Ebidmeleki’yi döverek öldürdü

İran rejimi, gösterilere katılan Kürt kızı 21 yaşındaki Negin Ebidmeleki'yi döverek öldürdü

Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Kürt kadın Negin Ebidulmeleki Hamedan’daki gösterilerde güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddet sonucu hayatını kaybetti.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü Sine Vilayetinin Qurwe kenti nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Negin Ebidulmeleki’nin katıldığı bir gösteride güvenlik güçlerinin coplu saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Hengaw’a göre genç kadın üniversite öğrenimi için bulunduğu Hamedan kentinde Jina Emini için 12 Ekim’de düzenlenen gösteriye katıldı. Gösteride güvenlik güçleri coplarla ve gaz bombası ile müdahale etti.

Negin Ebidulmeleki güvenlik güçlerinin orantısız şiddetinde başından aldığı cop darbesiyle yaralandı ve kaldığı öğrenci yurduna döndü. Genç kadının başından aldığı darbe sonucu kaldığı yurtta hayatını kaybettiği bildirildi.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü, Negin Ebidulmeleki’nin hayatını kaybetmesini ilk günde öğrendiklerini ancak teyit edemedikleri için 12 gün sonra açıklamak durumunda kalındığı belirtildi.

Olayın şahitlerine dayandırılan açıklamaya göre; Negin Ebidulmeleki’nin ölümünden haberdar olan İran İtlaat Güçleri (istihbarat) Seneti Üniversitesi’ne giderek üniversite öğrencilerini ölen kadın öğrenci hakkında dışarıya bilgi vermemeleri yönünde tehdit ettiği belirtildi. Ayrıca Negin Ebidulmeleki’nin Qurwe’deki ailesine kızlarının cenazesini almaları için haber verildiği kaydedildi.

İstihbarat güçlerinin aileyi ve öğrencileri “Negin’in balıktan zehirlenerek öldüğü” şeklinde açıklama yapmaları konusunda uyardığı öğrenildi.

Negin Ebidulmeleki’nin naaşının 22 Ekim’de güvenlik güçlerinin sıkı ablukası altında memleketinde toprağa verildiği ifade edildi.

Diğer Haberler