İran’ın göz altına aldığı üç kardeşten Ramin Fethi işkence ile katledildi

İran’ın göz altına aldığı üç kardeşten Ramin Fethi işkence ile katledildi Sine, Hengaw

İran İstihbarat gücü itlaat tarafından göz altına alınan bir Kürt daha daha hayatını kaybetti.

İran güçleri Sine’deki gösterilerde göz altına aldığı 3 kardeşten Ramîn Fethi hayatını kaybetti. Ailesi Ramîn’in işkencede hayatını kaybettiğini ve güvenlik güçlerinin cenazeyi gizlice defnettiklerini açıkladı.

Rojhılat’ın  Sine’deki gösterilerde Wirya ve Ramin isimli iki erkek kardeş ve  kız kardeşleri Rada İran istihbaratına bağlı güvenlik güçleri tarafından iki gün arayla gözaltına alındı.

13 Ekim’de gözaltına alınan Ramin Fethi’nin ailesine 21 Ekim’de hayatını kaybettiği haber verildi ve bir mezarlıkta gizlice gömülmeden önce ailesinin mezar yerini görmesine izin verildi.

Ramin’in kardeşi Çiyako Fethi “21 Ekim’de Ramin’e işkencede kafasına vurdukları için beyin kanaması geçirmiş ve can vermiş. Daha sonra İran güvenlik güçleri kardeşimin cenazesini Behişti Muhammed mezarlığına gömmüşler. Sine’deki yakınlarımıza kardeşimin gömüldüğü yeri göstermek için haber vermişler” ifadelerini kullandı.

Ramin’in yakınları İtlaat idaresine gittiğinde “Ramin Fethi’nin cezaevinde kendini öldürdüğü” söylenmiş ve mezarlık yeri gösterilmiş. Ancak yakınlarına göre, Ramin intihar etmedi, işkencede öldürüldü.

1975 yılında Bane’de dünyaya gelen Ramin Fethi bir çocuk babasıydı. En son Sine’de patlak veren Jina Emini gösterilerinde 13 Ekim’de gözaltına alınmıştı.Ramin Fethi’nin 2015-2017 yılları arasında Rojhılat’ın Komela örgütünün Peşmergesi olduğu belirtiliyor.

Hengaw insan Hakları Örgütü Ramin Fethi’nin Jina Amini gösterilerinde işkence ile hayatını kaybeden şu ana kadar belgelenmiş dördüncü Kürt olduğunu belirtiyor.

Diğer Haberler