Rojava’da Ciwanên Şoreşger terörü: Muhaliflerin evlerine bombalarla saldırı yapıldı

Rojava’da Ciwanên Şoreşger terörü: Muhaliflerin evlerine bombalarla saldırı yapıldı

PKK’nin Ciwanen Şoreşger adlı gençlik örgütü muhaliflere saldırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz iki gün içinde “Gerillalara karşı kimyasal kullanıldığı” gerekçesi ile Ciwanan Şoreşger adlı çete yapılanması muhaliflere sert saldırılarda bulundu.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Üyesi Fesla Yusuf’un Rojava’nın Haseke kentindeki Eziziye Mahallesi’nde bulunan evine Devrimci Gençlik Hareketi tarafından ses bombasının atıldığı bilgisi geldi.

Medyaya açıklamada bulunan Fesla Yusuf “Geçen akşam saat 2 civarında Devrimci Gençlik üyeleri benim evime bir ses bombası attı” dedi.

Görgü tanıkları saldırıyı düzenleyenlerin bir otomobille geldiğini kaydetti. Saldırı halk içinde paniğe sebep oldu.

Dün de Kellas Mahallesi’nde ENKS üyesi Mahmud Euci’nin hedeflendiği, evinin zarar gördüğü, kapı ve pencerelerinin kırıldığı bildirilmişti.

Rojava’da ENKS’nin ofisleri ve üyelerine yönelik sık sık saldırılar meydana geliyor.  PKK’nin Gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger adlı çete örgütü bir yandan muhaliflere saldırıyor, öte yandan PKK’nin savaşçı ihtiyacını gidermek için çocukları kaçırıyor.

Ciwanen Şoreşger Nisan 2022’de de Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-S) ve ENKS’nin Kobani ofislerine saldırı yapılmıştı.

Ciwanen Şoreşger adlı örgüt PKK’nin Gençlik yapılanması “Komela Ciwanan’ın” Rojava ayağı. Direk olarak Cemil Bayık gibi KCK yapılarından talimat alıyorlar. Fakat Rojava’da faliyet yüreten TEWDEM ve PYD gibi örgütlerle de bağı var. PKK’nin Rojava’daki geniş koordinasyonunda da yer alıyorlar. Kuzey Kürdistanlı PKK kadroları tarafından yönetilen Ciwanen Şoreşger adlı gurubun yerel ayaklarında ise Rojavalı gençler bulunuyor. Birer tetikçi olarak kullanılan bir gençler ayrıca PKK kadrolarını da zaman zaman tehdit ediyor. Kendini PKK’nin çizgi koruyucusu olarak görüyorlar.

Değişik zamanlarda hayatını kaybeden 17 gerillanın isimlerini bir kerede açıklayan PKK önceden örgütlenmiş kitlesi ile infial yaratarak psikolojik üstünlük sağlamak ve savaştaki askeri yenilgisi kitle üzerindeki özel savaşı ile gidermek istiyor.

Diğer Haberler