Cumhurbaşkanı Adayı Reber Ahmed neden çekildiğini açıkladı: Ulusal Uzlaşı Adına Adaylıktan Çekildim

Cumhurbaşkanı Adayı Reber Ahmed neden çekildiğini açıkladı: Ulusal Uzlaşı Adına Adaylıktan Çekildim

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro’dan yapılan açıklamada, Irak Cumhurbaşkanı Seçimi sürecinin başarıya ulaşması ve yeni hükümetin kurulabilmesi adına, KDP’nin adayı Reber Ahmed’in çekildiğini duyurdu.

Açıklamada, cumhurbaşkanı adayı konusunda Kürtlerin ortak tutum almasının önemine vurgu yapılarak, bugünkü seçimin başarılı bir şekilde sonuçlanmasının umut edildiği kaydedildi.

Reber Ahmed de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ulusal uzlaşı” adına cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı olan Reber Ahmed, KDP tarafından Irak Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterilmişti. Ahmed bu gün yaptığı açıklamada şunları söyledi.

 Ulusal uzlaşıyı sağlamak, ülke ve yurttaşların çıkarlarına hizmet etmek için cumhurbaşkanlığı adaylığımın geri çekilmesi talebinde bulundum.

Başkan Mesud Barzani’ye ve Kürdistan Demokrat Partisi’ne  duydukları güven ve aday gösterilmemden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca siyasi müttefiklerimize, dostlarımıza ve adaylık döneminde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum

 

 

Diğer Haberler