HDK-İ ve Komele açıkladı: Kürdistan Bölgesi Peşmergelerimize baskı uygulamıyor, bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar

HDK-İ ve Komela açıkladı: Kürdistan Bölgesi Peşmergelerimize baskı uygulamıyor, bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar

 İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) ve İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) yetkilileri, ‘Kürdistan Bölgesi’nin kendilerini ablukaya aldığı’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sosyal medya platformları üzerinde “Kürdistan Bölgesi Peşmerge güçlerinin, Rojhılat (Doğu Kürdistan) Peşmergelerini ablukaya aldığı ve Kürdistan Bölgesi’nin bazı bölgelerinden çekilmeleri için baskı uygulandığı” yönünde bazı iddialar yer aldı.

HDK-İ: Reddediyoruz

HDK-İ Peşmergeleri Merkez Sorumlusu Kawa Behrami bugün bu iddialara yönelik Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

Behrami, “Güçlerimizin çekilmesi ve buna dair elimize herhangi resmi bir talep gelmedi ve güçlerimize yönelik gıda ambargosu da konulmadı. Bu tür iddiaları reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Behrami bu tür iddiaları dile getirenlerin Kürdistan Bölgesi ile kendilerini karşı karşıya getirmek istediklerini söyledi.

Komele: Asılsız propaganda

Komele Siyasi Büro Üyesi Aram Muderrisi ise konuya ilişkin bugün Rûdaw’a açıklama yaptı.

Muderrisi, “İran İslam Devleti dayanaksız ve asılsız propagandaya başlamış durumda ve amacı, Güney Kürdistan ile Doğu Kürdistan Kürtleri arasındaki duygudaşlık ve desteği bozmak” şeklinde konuştu.

İddiaları “dedikodu” olarak nitelendiren Muderrisi, “Kürdistan Bölgesi güçlerinin Doğu Kürdistan güçleri üzerinde baskı oluşturduğu ve gıda ambargosu koyduğu şeklinde dedikodular var. Bu dedikodular gerçek dışı ve herhangi bir şekilde doğruluk payı yok” dedi.

Muderrisi açıklamasının devamında “Rojhılat halkımıza şunu özellikle belirtmek isteriz; ne resmi ne de gayri resmi olarak böyle bir konu hiçbir şekilde bize bildirilmemiştir” dedi.

Ne olmuştu?

İran Devrim Muhafızları Ordusu 28 Eylül’de, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait üs ve karargahları eş zamanlı olarak füze ve kamikaze İHA’larla hedef almıştı.

Saldırılarda en az 15 kişi yaşamını yitirirken 52 kişi ise yaralanmıştı.

Diğer Haberler