Kobani: Ciwanen Şoreşger 12 yaşındaki kız çocuğunu savaşçı yapmak için kaçırdı

Kobani: Ciwanen Şoreşger 12 yaşındaki kız çocuğunu savaşçı yapmak için kaçırdı

PKK’nin Rojava’da faliyet yürüten gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger savaşçı ihtiyacını gidermek için çocuk kaçırmaya devam ediyor.

Ailesinin aktardığına göre, Kobani’de 12 yaşındaki Diyare Bedir Mustafa adlı kız çocuğu “Devrimci Gençlik Hareketi” (Devrimci Gençlik) tarafından asker yapılmak için kaçırıldı. Kaçırılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen ailesi hala küçük Diyare’nin sesini duymuş değil.

Medyaya konuşan Diyare’nin babası Bedir Mustafa, başlangıçta Özerk Yönetim’in Kobani, Kamışlo, Haseke, Rakka ve Mınbiç’teki merkezlerine gittiklerini fakat kızlarının yerini açıklamadıklarını, sonraki 10 gün içinde de kızlarının örgüte katıldığı haberini verdiklerini söyledi.

12 yaşındaki çocuk nasıl askeri eğitim görebilir?

Küçük diyarenin babası, Özerk Yönetim’in  kızlarını geri verseni istedi.

Diyarenin babası ayrıca Diyare kaçırıldıktan sonraki süreç içinde şunları belirtti:

“Örgüt kızımı götürdü. Yaşı henüz 12. Biz kendimiz Kobani’liyiz. Kızımızı bize yeşillik alsın diye dükkana gönderdik ama gidip de dönmedi.Peşine düştük. Tüm Kobani’yi aradık ama bizim yanımızda değil dediler. Kamışlo, Haseke, Rakka ve Mınbiç’e gittik. Yok dediler.

Aramadığımız yer kalmadı. Hangi kapıya gitsek bizi başka bir kapıya yolladılar. Çocuk Hakları Kurumu’na da gidip şikayet ettik.

Kızım şu anda 12 yaşında. Nereye gittiysek de “Kızın bizde değil” yanıtı aldık. 10 gün sonra bir kişiyi yolladılar bize, ‘Kızın yanımızda’ dedi.

Bana neden ilk günden söylemediniz diye sordum, sesini çıkarmayıp gitti.

Sadece bana ‘Kızın bizde, askeri eğitim görüyor’ dedi. Allah aşkına 12 yaşındaki kızım nasıl askeri eğitim görebilir.”

Ciwanen Şoreşger kimdir?

 PKK’nin Komela Ciwan Örgütünün Rojava kolu olan Ciwanen Şoreşger mafyavari uygulamaları nedeni ile tam bir çete yapılanmasını andırıyor. Rojava’daki tüm kirli ve gizli saklı işleri Ciwane Şoreşger yapılanmasına bağlı birimler yapıyor. Muhaliflere saldırı, yakma, kaçırma vb tüm  hak ihlallerinin adresi Ciwanen Şoreşger.
Kandil’de direk Cemil Bayık’a bağlı faliyet yürüten Komela Ciwan’ın kolu Rojava’da ise PKK’nin Rojava komitesi ile işbirliği halinde çalışıyor. Fanatik PKK’li bu yapı özellikle çocukların savaş katılmasını sağlamakla görevli. Önüne koyulan aylık hedeflere ulaşmak için her türlü etik ve toplumsal değeri yıkarak savaşçı topluyor.

Diğer Haberler