Başkan Barzani “Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi, Raperin, Fırsatlar ve Engeller ” kitabında PKK’nin şehit ettiği 6 Peşmergeyi  anlatıyor

Başkan Barzani “Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi, Raperin, Fırsatlar ve Engeller ” kitabında PKK’nin şehit ettiği 6 Peşmergeyi  anlatıyor

 Başkan Barzani, 1991-2002 yılları arasındaki olayları anlatan ‘Barzani ve Kürt Kurtuluş Hareketi, Raperin, Fırsatlar ve Engeller’ 5’inci cilt kitabının içeriği Kürdistan yakın tarihine önemli notlar düşüyor.

Başkan Barzani kitabının kaleme aldığı kitabın birinci bölümünde Enfal sonrası yaşanan süreci değerlendiriyor. Kitabın 27’inci sayfasında Başkan Barzani PKK tarafından şehit edilen 6 peşmergeyi anlatıyor.
Başkan Barzani’nin kitabında geçen bölümde konu şöyle anlatılıyor:

“Irak ve İran savaşının sona ermesinden sonra Peşmerge’nin ülkenin içlerine doğru geliş ve gidişleri kolay olmadı. İran yolları kapatmadı ama koşullar değişmişti. Bizim koşulların değiştiğini görmemiz ve İran’ın pozisyonunu anlamamız gerekiyordu.

Bu dönemde Kürdistani cephede bazı ortak plan ve projeler vardı, herkes imkanlarına göre hazırlıklarını yapmıştı. Ben Lika Yek’e (Birinci Şube) en kısa zamanda bir güç göndermek için çok çaba harcadım, çünkü PKK bu bölgede Irak rejiminin bilgisi dahilinde yerleşiyor ve PDK’ye karşı çalışıyordu. Daha sonra Şifrezan köyü yakınlarında görevli olan 6 Peşmergeden oluşan bir askeri birimin tümü PKK tarafından şehit edildi. Bu peşmergelerin sağ olarak Saddam rejim güçlerine teslim edildiğine dair bilgilerde geldi.”

PKK tarafından şehit edilen 6 peşmergenin isimleri ise şunlar: !Mihemed Hemdî Wermêlî, Sedulla Avdel, Nizar Mihemed Silêman, Idris Cercîs (Ehmed Kadir), Nizmî Wermêlî, Xalid Adem Wermêlî.

Darka Mazi daha önce PKK’nin 6 Peşmergeyi nasıl şehit ettiğini anlatan bir araştırma yazısı yayınlamıştı.

Diğer Haberler