Bugün Sîba Şêx Xidir û Til Izêr Katilamı’nın yıl dönümü: 1320 sivil katledildi

 Bugün Sîba Şêx Xidir û Til Izêr Katilamı'nın yıl dönümü: 1320 sivil katledildi

2007 yılı 14 Ağustos’unda Şengal’e bağlı Sîba Şêx Xidir û Til Izêr’da bomba yüklü dört araç patlamış ve 1320’den fazla sivil hayatını kaybetmişti.

14 Temmuz 2007 yılında Şengal’e bağlı Til İzêr ve Sîba Şêx Xidir derneği bombalandı. Saldırı 4 araçla gerçekleştirildi ve büyük bir katliam yaşandı.  Katilamı o dönek Güney Kürdistan’a yerleşmek isteyen El Kaide bağlantılı Ensar El Süne isimli çete örgütü tarafından gerçekleştirildi.

PDK Şengal Komite Başkanı: Kürdistan Bölgesi yardıma koştu, hayatını kaybedenler şehit ilan edildi

PDK Şengal Komite Başkanı Faysal Qasim olayın yıl dönümünde açıklama yayınladı. Açıklamada hayatını kaybedenler anıldı. Qasim şunları söyledi: Bugün dört araçla 1320’den fazla insan hayatını kaybetti. Bu insanlık dışı saldırıda onlarca kadın, çocuk ve yaşlı hayatını kaybetti. Bazı ailelerden 30 insan beraber hayatını kaybetti. Hala o olayın yaralıları var ve hala tedavi görüyorlar. Olayın yaşandığı ilk andan itibaren Kürdistan Bölgesi müdahale etti. O dönem Peşmerge güçleri daha Şengal’e yerleşmemişti. Fakat patlama sonrası hemen geldiler. Yaralılar Kürdistan Bölgesi hastanelerine kaldırıldı. Duhok’taki acil serviste yaralılar tedavi edildi. Kürdistan Bölgesi yönetimi acil kan bağışı kampanyası yaptı. Duhok halkı kampanyaya büyük bir destek verdi. Yaralılara yardım edildi. Bu saldırıda hayatını kaybedenler Kürdistan Bölgesi tarafından şehit kabul edildi. Ve ailelerine de gerekli maaşlar bağlandı.

Ayrıca yaralıların tüm tedavileri üstlenildi. Evleri yıkılanlara Kürdistan Bölgesi yönetimi ev yaptı. Araçları vb maddi varlıkları zarar görenlere tazminat ödendi. Her ne kadar bu acıları dindirmese de kalanların hayatını kolaylaştırdı” dedi.

Diğer Haberler