Goran Hareketi yetkilisi de PKK’nin Süleymaniye’deki uygulamalarına isyan etti

Goran Hareketi yetkilisi de PKK’nin Süleymaniye’deki uygulamalarına isyan etti

PKK’nin Süleymaniye’deki hareket tarzı hem halktan hem de siyasi hareketlerden büyük tepki topluyor. Başlangıçta PKK’ye sempati ile yaklaşan halk ve siyasi partiler PKK’nin Süleymaniye’yi savaş meydanı yapan tutumlarından rahatsız. PKK ise tüm uyarılara rağmen kendi bildiğini okumaya devam ediyor. En son siyasilerden gelen tepki ise PKK’nin Süleymaniye’den ilaç tedarik etme yöntemine geldi. Eleştiren ise PKK’yi uzun yıllar destekleyen Goran Hareketi’nin üst düzey bir ismi.

 Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Süleymaniye’de ecza depolarından aleni şekilde ilaç ve sağlık malzemeleri alarak Kandil’e götürdüğü belirtilirken, Değişim Hareketi (Goran) Ulusal Konsey Üyesi Dilşad Reşîd yaptığı açıklamada, bu durumun Süleymaniye sağlık sektörünü tehlikeye sokacağını belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e değerlendirmelerde bulunan Dilşad Reşîd şunları söyledi: “PKK’nin yaklaşık 7 yöneticisi ile Şehitler Komitesi Başkanı tedavi olmak için bulundukları Süleymaniye kentinde katledildiler. PKK bu olaylar sonrası yaptığı bütün açıklamalarda bu kadrolarının tedavi amaçlı Süleymaniye’ye geldiklerini duyurdu.”

Reşîd açıklamasını şöyle sürdürdü: “PKK’nin birçok yetkilisi Süleymaniye’deki hastanelerde tedavi ediliyorlar. Bu da Süleymaniye’deki sağlık sektörü açısından endişe verici bir durum. Çünkü bu hastanelerin hepsi toplu kullanım alanlarında ve sivil insanlarla dolu. Halkın büyük çoğunluğunun sağlık problemleri bu hastanelerde tedavi ediliyor. Bu nedenle PKK kadrolarının aleni bir şekilde bu hastanelere gelmeleri doğru değil.”

Goran Ulusal Konsey Üyesi açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “PKK ihtiyaç duyduğu ilaç ve tıbbi malzemelerin büyük çoğunluğunu Süleymaniye’de bulunan ecza depolarından temin ediyor ve Kandil’e götürüyor. O zaman PKK’ye şunu sormak gerekiyor; neden sağlıkla ilgili ihtiyaçlarınızı neden Süleymaniye’den karşılıyorsunuz, neden İran’dan temin etmiyorsunuz?”

Diğer Haberler