Kamişlo’da 12 yaşındaki çocuk kayboldu gözler Ciwanen Şoreşger çete gurubunda

Kamişlo’da 12 yaşındaki çocuk kayboldu gözler Ciwanen Şoreşger çete gurubunda

Rojava’nın Kamışlo kentinde 12 yaşında bir çocuk kayboldu, günlerdir kaybolan çocuk hakkında herhangi bir bilgi edinilemedi.

Hesen İmad Osman Kamişla’da yaşayan 12 yaşındaki yoksul bir çocuk. Günlerdir kayıp ve ailesinin tüm aralarına rağmen hala hakkında bir bilgi edinilemedi.
Geçtiğimiz Cuma günü Kamışlo’nun Siyahi mahallesinde yaşanan olaydan bu yana küçük Hesen’den haber alınamadı. Akşam saat 7 civarında şeker almak için bakkala giden küçük Hesen kayboldu. Telefonu ise o günden bu yana kapalı.

Ailesinin Özerk Yönetime bağlı kurumlara yaptığı başvurular ise bir sonuç alamadı. Yerel kaynaklar PYD’ye bağlı Asayiş güçlerinin olay için hiçbir araştırma ve soruşturma yaptığın söylediler. Bu durum ise küçük Hesen’nin de Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu tarafından kaçırılmış olabileceğini akla getiriyor.

PKK’nin Rojava’daki gençlik yapılanması olan Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu ayrıca PYD’ye bağlı Rojava Koordinasyonunda da yer alıyor. Ciwanen Şoreşger gurubu şu ana değin muhalifleri bastırma, çocukları silahlı savaşçı yapma amaçlı kaçırma vb bir çalışmada bir mafya gibi kullanıldı. Ciwanen Şoreşger’in direk olarak Cemil Bayık tarafından idare edildiği belirtiliyor.

Diğer Haberler