Ezidi Kültürünün önemli kurumu Laleş Kültür ve Aydınlanma Merkezi 14’üncü Kongresini yaptı

Ezidi Kültürünün önemli kurumu Laleş Kültür ve Aydınlanma Merkezi 14’üncü Kongresini yaptı

Ezidi Kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesinde önemli rol oynayan Laleş Kültür ve Aydınlanma merkezi 400 kişinin katılımı ile kongresini yaptı. 4 Ağustos’ta yapılan kongrede 15 kişi Yürütme Konseyine seçildi.

Seçilen Konsey üyelerinin isimleri şunlar: Seîd Cerdo Metlo, Esad Reşîd Hifiny, Munib Sîdo Çitû, Pakîze Hesen Qasim, Faris Îlyas Kitî, Cafer Simo Xelef, Seîd Xwedêda Elo, Diyarîn Xwedêda Xelef, Cuma Îlyas Selîm, Xelîfe Îlyas Selîm, Karwan Hacî Şimo, Dexîl Naîf Hecî, Xeyrî Îbrahîm Kuro, Dawid Murad XwedêdaNasir Çûkî Şerîf

Seçilen Konsey daha sonra kendi içinde Başkan ve yardımcılarını seçti.  “Laleş Kültür ve Aydınlanma Merkezi’nin yeni başkanı Seîd Cirdo oldu. Başkan yardımcılığına da Dr. Seîd Xedîda getirildi. Kongre kararlarına göre; Xeyrî Îbrahîm Kuro koordinasyon, Cehfer Simo Xelef aydınlanma, Menîb Seydo Ceto öğrenciler, Dawud Mirad Xetarî araştırma bölümü, Eshed Reşîd Hefin toplumsal ilişkiler, Xelef Îlyas Elî maliye ve Diyarîn Xedîda Xelef’de hukuk bölümü yetkilileri oldular.”

Laleş Kültür ve Aydınlanma Merkezi 1993 yılından bu yana hizmet veriyor. Özellikle Ezidi kültürü ve kadim Kürt kültürü üzerine araştırmalar yapıyor.

Diğer Haberler