Şengal Kadın Konseyi  Sözcüsü Lamia Abdulhamid: Kürdistan Bölgesi Hükümeti Ezidi kadınları destekliyor

Şengal Kadın Konseyi  Sözcüsü Lamia Abdulhamid: Kürdistan Bölgesi Hükümeti Ezidi kadınları destekliyor

Şengal Kadın Konseyi  Sözcüsü Lemya  Abdulhamid: Kürdistan Bölgesi Hükümeti Ezidi kadınları destekliyor

 IŞİD terör örgütünün 2014 yılında Ezidiler içinde soykırım yapması ve yüzlerce kadını kaçırmasından sonra Şengalli kadınlar büyük psikolojik sorunlar yaşadılar. Şengal Kadın Konseyi Sözcüsü bu duruma ilişkin medya ya değerlendirmelerde bulundu.

Şengal Kadın Konseyi Sözcüsü Lemya Abdulhamid konuya ilişkini şunları söyledi: Şengal’de yaşanan soykırım felaketinden sonra kadınların büyük çoğunluğu psikolojik sorunlar yaşadılar. Sadece kaçırılan kadınlar değil kalanlarda aynı biçimde ciddi psikolojik sorunlarla boğuşuyor. Fakat özellikle IŞİD tarafından kaçırılıp daha sonra kurtarılan kadınların yüzde80 gibi büyük bir oranı çok ağır psikolojik sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bu durumun aşılması için çok daha büyük çaba harcanması gerekiyor.”

Lemya Abdulhamit açıklamasında “Şengal Kadın Meclisi olarak Ezidi kadınlara yardım etmek sürekli bir çaba içindeyiz. Bire bir iletişim, toplu kurslar ve eğitimler yolu ile kadınların yaşadıkları sorunlarını aşmasını ve bilince çıkarmasını istiyoruz” dedi.

Şengal Kadın Konseyi Sözcüsü ayrıca Kürdistan Bölgesi Hükümetinin ilk günden bu yana Şengal Soykırımını yaşayanlar kadınlara destek için seferber oluğunu şu ana değinde gerekli maddi yardımlara yaptığını söyledi. Sözcü “Fakat maalesef ki Irak Merkezi hükümeti Ezidi Kürtler için  hiçbir şey yapmadı, hiçbir projeyi desteklemedi” dedi.

Diğer Haberler