Ezidi Miri Hazım Beg: Ezidiler ve Kürdistan birdir, birbirlerinden ayrılamazlar

Ezidi Miri Hazım Beg: Ezidiler ve Kürdistan birdir, birbirlerinden ayrılamazlar

Ezidi Miri Hazım Mir Tahsin Beg medyaya Ezidilerin yaşadıklarına dönük açıklamalar yaptı.  Tahsin Beg yaptığı açıklamada  ” Ezidiler ve Kürdistan birdir, birbirlerinden ayrılamazlar. Biz birilerinin Ezidileri Kürdistan’dan ayırmasını asla kabul etmiyoruz. Kürdistan bizim anavatanımız ve biz bu toprakların asıl halkıyız” dedi.s

Ezidi Miri Hazim Mir Tahsin Beg Şengal Soykırımının 8’inci yıl dönümü nedeni medyaya konuştu.

 Ezidi Miri Hazım Mir Tahsin Beg, Irak hükümeti ve uluslararası toplumun sözlerini yerine getirmediğini belirterek, “Ezidilere uygulanan soykırım bugün de devam ediyor” dedi.

Ezidi Kürtlere uygulanan katliam ve soykırımın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Irak hükümeti ve uluslararası toplum, Şengal’in yeniden inşası ve Ezidilerin mağduriyetinin giderilmesi için sözlerini yerine getirmiş değil.

 Ezidi Miri Hazım Mir Tahsin Beg, “Irak hükümeti ve uluslararası toplum, Şengal’in yeniden inşası, halkın zararlarının tazmin edilmesi, 3 bin kardeşimizin akıbetlerinin öğrenilmesi, toplu mezarların açılması ve katliamın jenosit olarak tanınması konularında verdikleri sözleri şimdiye kadar tutmadı” dedi.

“DAİŞ kalmadı ve 8 yıl geçmesine rağmen halkımız hala çadırlarda yaşıyor” diyen Hazım Mir Tahsin Beg, “Halkımız yerinden edildi, göçmen oldu, halkımıza uygulanan soykırım bugün de devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Mir Hazım Beg, “Irak ve Kürdistan Bölgesi hükumetlerinin çabalarının yanı sıra, biz de uluslararası toplumun temsilcileri ile yaptığımız görüşmede Şengal’deki durumun çözüme kavuşturulması için destek ve işbirliği talep ediyoruz”  dedi.

Diğer Haberler