Siyasi Aktivist Hoşeng Ose HSD üst düzey yöneticisi Polat Can’ın akibetini yazdı

Siyasi Aktivist Hoşeng Ose HSD üst düzey yöneticisi Polat Can'ın akibetini yazdı

Rojava Kürdistanı Siyasi Aktivistlerinden Hoşeng Osê sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, Suriye Demokratik Güçleri (HSD) üst düzey yetkililerinden ve aynı zamanda Mazlum Abdi’nin sağ kolu olarak bilinen Polat Can’ın ayrılarak Avrupa’ya ulaştığını söyledi.

Hoşeng Osê paylaşımında, Polat Can’ın; “Abdullah Öcalan resimleri ile Kürdistan İşçi Partisi (PKK) bayrakları kullanılmayacak” ibareleri bulunan bir anlaşmaya imza attığı için PKK tarafından artık hedef haline geldiğini ifade etti.

Polat Can’ın acilen Kandil’e gelmesi çağrısında bulunulduğunu belirten Osê paylaşımının devamında, Polat Can’ın kendi başına da Ciwan İbrahim, Dozdar Hemo, Ferhat Derik vb. Arkadaşlarının başlarına gelen akibetin aynısının gelmesinden korktuğu için gitmediğini ifade etti.

Polat Can’ın Kandil’e gitme çağrısını reddetmesi akabinde PKK’nin Can’ı öldürme girişimlerinin başladığını ve Polat Can’ın kendisini bölgede bulunan Fransız askeri üssüne attığını söyleyen siyasi aktivist, Can’ın burada siyasi sığınma talebinde bulunduğunu, buradan uçakla Ürdün’e götürüldüğünü ve daha sonra Fransa’ya ulaştırıldığını dile getirdi.

Hoşeng Osê paylaşımının sonunda şu hususulara dikkat çekti: “Polat Can şu ana kadar da resmi olarak ayrıldığını duyurmadı. Ama kaynaklarım kendisinin örgütten ayrıldığını ve Fransa’ya yerleştiğini kesin bir şekilde teyit ediyorlar. Bu şekilde Mazlum Abdi en yakın ve sağ kolu olarak tanımlanan kişiden mahrum kalarak daha da yanlızlaşmış durumda. Bu da PKK’nin Mazlum Abdi üzerindeki tehditin daha fazla arttığının göstergesidir.”

Diğer Haberler