KCK’den Peşmerge’ye karşı alçak ithamlar

KCK’den Peşmerge’ye karşı alçak ithamlar

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yani Cemil Bayık ve Bese Hozat tarafından bir bildiri yayınlandı. Bu bildiride Şengal Katliamına ilişkin değerlendirmeler vardı. KCK değerlendirmesinde gerçekler çarpıtılmış, Şengal için hayatını kaybeden, gazi olan onlarca Peşmerge’ye hakaret edilmiş ve Kürdistan Bölgesi yönetimine dönük bir düzine iftiraya yer verilmişti.

KCK IŞİD’i aklamış

KCK yürütme Konseyi adına yapılan açıklamada katliamı yapan IŞİD ve onunun arkasındaki güçler gizlenmiş. KCK IŞİD’i aklamak için Şengal’de yaşananların suçunu Peşmerge’ye ve KDP adı altında Kürdistan Bölge Yönetimine yıkmış. Şöyle söyleyelim üşenmedik saydık ve gördük ki KCK 11 kez IŞİD derken 26 kez KDP demiş. Şengal Kürdistan ve Irak arasında tartışmalı bir bölge olduğu ve resmi olarak Irak denetiminde olduğu halde Irak devleti ve ordusunun rolü ise tümden yok sayılmıştır.  PKK böylelikle asıl düşmanları nasıl bir kenara bırakıp nasıl Kürtlere karşı savaştığını da göstermiş oldu.  PKK bu kez de sürekli olarak Şengal katliamından Peşmergeyi sorumlu tutmuş. Fakat KCK bununla da kalmış birçok ahlaksız ithamda bulunmuş. Bunlardan biri de “Kürdistan Bölge Yönetiminin Şengal katliamının planlandığı toplantıya katıldığı” yalanıydı.

KCK bildirisi yalan, kin ve nefret üzerine yazılmış bir bildiridir

KCK’nin yazdığı bildiri aslında PKK’nin Kürt milli çizgisi Barzani ve KDP’ye duyduğu nefreti dile getirmiştir. Hatta diye biliriz ki KCK veya biz buna PKK diyelim bu bildiride KDP’ye karşı nefret kusmuştur. Bu nefretini de ahlaksız itham ve iftiralarla ortaya koymaya çalışmıştır.
KCK bildirisinde Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge yetkililerinin aslında Şengal’de Ezidi Kürtlere uygulanan katliamdan haberdar olduğu söylenmiştir. Hatta o kadar ileri gitmiştir ki “Zaten katliamdan önce Şengal ve diğer yerlerin DAİŞ tarafından nasıl ele geçireceğinin planlandığı toplantılar yapılmış ve KDP’nin de bu toplantılara katıldığı bilinmektedir” demiştir. Yani KCK aslında IŞİD ve KDP ortak toplantı yaptı demiştir. Bunun doğru olmadığını en iyi bilen PKK’nin kendisidir. Hatta IŞİD’in en büyük zararı Kürdistan Bölgesine, KDP’ye ve Peşmerge’ye karşı olduğunu bilen de PKK’dir. Kürdistan Bölgesinin IŞİD saldırıları nedeni ile gösterdiği hızla ilerleme durmuş büyük bir savaşın altına girmiştir.  IŞİD’in varlığından Ortadoğu da en çok zarar gören Kürdistan Bölgesi ve onun ana kurucu iradesi KDP olmuştur.

KCK’nin ters yüz ettiği onlarca tarihi gerçek vardır.

Şengal Irak ordusunun denetimindeydi

KCK yıllardır Şengal olayından Peşmergeyi sorumlu göstermek için büyük bir çaba harcamaktadır. Bunun içinde de Şengal’in Peşmerge denetiminde olduğunu söylemektedir. PKK hiçbir zaman Şengal için Irak ordusunu sorumlu tutmadı. Oysa ki Şengal katliamının başlangıcı Musul’un düşmesi ile bağlantılıdır. Irak ordusu Şengal’den araç ile 40 dakika uzak olan Tel Aferi bırakmıştı. Her şey zaten bununla başladı.
Fakat PKK yaptığı propaganda bombardımanı ile gerçekte Şengal’de olanların ne olduğunu ortaya çıkmasını engellemiştir. PKK -KCK’nin Şengal katliamından sonra geçen 8 yıllık zaman da ki tek temel işi Şengal’de yaşananlar üzerinden fitne yaymaya çalışmak, büyük bir yalan ile KDP’ye karşı nefret üretmeye çalışmak olmuştur.

KCK: KDP halkın kendini yönetmesine izin vermiyor

PKK ve KCK açıklamalarına ve medyasına bakarsanız tüm Şengal halkının PKK’yi desteklediğini ispat etmek için çaba harcıyorlar. KCK’de açıklamasında “KDP halkın kendini yönetmesine izin vermiyor” demiştir. Oysa ki halkın kendini yönetmesine, seçimlere katılmasına izin vermeyen PKK’dir. PKK etrafında ki Ezidi kitlesinin çocuklar, bebeklerde içinde sayısı 1500 kişi değildir. PKK geçtiğimiz ekim ayında yapılan seçimlerde Arapların oyları da içinde 900 oy alamamıştır. Tam tersine Şengal’de PKK içinde Kuzeyli ve Rojavalıların da olduğu küçük bir askeri güç kurmuş ve bu güç ile halk içinde terör estirmekte, kendi yandaşı olmayanlara baskı kurmaktadır.  Ezidi halkını seçtiği Viyan Daxil gibi isimlerin Şengal’e girmesini engellemektedir.  PKK Şengal’de işgalci bir güçtür. Şengal halkının kendi geleceğini kurmasına, yaralarını sarmasına engel olmaktadır.

KCK: Şengal’de gerilla yok

KCK Eşbaşkanları Bayık ve Hozat baştan sonra nefret dolu olan bildiride tüm dünyanın bildiği şey hakkında bile yalan söylemiş ve “Şengal’de gerilla yok” demiştir. Ve “PKK Şengal’dedir” diyenleri hain ilan etmiştir. Oysa ki tam tersi doğrudur. “PKK’nin Şengal’deki varlığını ve amacını açıklamayan haindir. Gerçek Kürdistanlılar ve vatanseverler şunları açıklamalıdır:

  1. PKK Şengal halkının kanı ve acıları üzerinden Şengal ve Irak’ta yer edinmek istiyor.
  2. PKK Şengal halkını Kürdistan’dan kopararak İran’ın Şii Hilali projesine peşkeş çekmeye çalışıyor
  3. PKK Şengal üzerinden bir uyuşturucu ve kaçakçılık hattı kurmuştur. Her kurumunun başına kendi kadrolarını atamıştır. Şengal pratik olarak Rojava’daki PKK komitesine bağlıdır.

KCK’nin bildirisinin satır aralarında gerçeği tahrip eden ve Kürtler arası fitne yaratmak isteyen pek çok cümle vardır. KCK bildirisi şunu göstermektedir. PKK -KCK Şengal üzerinden Haşdi Şabi ortaklığını ve Şengal’de yaymaya çalıştığı fitne ateşini devam ettirecektir.

Diğer Haberler