Şii koordinasyon çerçevesinden Neçirvan Barzani’nin “Erbil’de diyalog” çağrısına olumlu yanıt

Şii koordinasyon çerçevesinden Neçirvan Barzani'nin "Erbil'de diyalog" çağrısına olumlu yanıt

Irak’ta devam eden gösteriler, tırmanan gerginlik ve yaşanan krize ilişkin dün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bir açıklama yaptı.

Irak’ta yaşanan son gelişmelerden endişe duyduklarını dile getiren Başkan Neçirvan Barzani, “Irak’taki tüm yetkili, taraf ve otoritelere çağrıda bulunuyoruz; gelin ikinci başkent olan Erbil’de kapsamlı diyaloglara başlayalım” çağrısında bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani açıklamasında  Kürdistan Bölgesi’nin çözümün  bir parçası olmak istediğinin altını çizdi.

İran’a yakınlığı ile bilinen Şii Koordinasyon Çerçevesi Sözcüsü Ahmed el Esadi, Twitter hesabından Başkan Neçirvan Barzani’nin siyasi çözüm için tarafları Erbil’e daveti ve diyalog  çağrısına yanıt verdi.

Başkan Neçirvan Barzani’nin davet ve ‘ulusal diyalog’ çağrısını olumlu bulduklarını belirten Ahmed el-Esadi,  mevcut krizin aşılması, Irak halkının çıkarlarına temel alacak,  meşru ve anayasa çerçevesindeki her türlü çözüme hazır olduklarını kaydetti.

Irak’ta 9 ay önce seçim yapılmasına rağmen hükümet kurulamadı. Seçimlerden zaferle çıkan Sadr Hareketi, seçimin diğer galip tarafları Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Sünni Egemenlik Koalisyonu ile “Vatanı Kurtarma İttifakı” oluşturarak, “ulusal çoğunluk” hükümeti kurma süreci başlattı.

Diğer Haberler