Hatice Hezer-Berivan Zilan’ın vurulduğu iddia edildi

Hatice Hezer-Berivan Zilan’ın vurulduğu iddia edildi Raperin Amed, Delal Azizoğlu, Ferhad Şibli, Kelar, KCK PKK,

Anadolu Ajansı, “KCK Yürütme Konseyi Üyesi” olduğunu belirttiği Hatice Hezer’in, MİT’in Süleymaniye kentinde düzenlediği nokta operasyonunda yaşamını yitirdiğini bildirdi. Olayın yeni ve zamanı hakkında bilgi edinilemedi.

AA’dan servis edilen haberde, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), Süleymaniye kentinde “Berivan Zilan” kod adlı Hatice Hezer’e yönelik nokta operasyonu düzenlediği aktarıldı. Berivan Zilan’ın görevinin KCK Yürütmü Konseyi olduğu iddia edildi.

Yapılan açıklamada Berivan Zilan’ın vurulduğu  oerasyona katılan ekibin daha sonra Türkiye’ye döndüğünün belirtildi.

Kelar’da mı vuruldu?

Konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat  yerel kaynaklar Berivan Zilan’ın 17 Haziran tarihinde Süleymaniye’ye bağlı Kelar şehrinde yapılan hava saldırısında hayatını kaybettiği iddia ediyor.  Rojava Özerk Yönetimi üyesi Ferhad Şibli’nin hayatını kaybettiği saldırıda üç kadın daha hayatını kaybetmişti. Bu üç kadının isimleri açıklanmamış Rojavalı oldukları iddia edilmişti. Fakat daha sonra cenazeler rojava’ya ggönderilmemişti. Geçtiğimiz günlerde bu üç kadından birinin Raperin Amed kod adlı Delal Azizoğlu olduğu öğrenildi. Kimliği açıklanmayan isimlerden birinin de Berivan Zilan olduğu düşünülüyor. Yani Kelar saldırısında ismi açıklanmayan bir isim kaldı.

Berivan Zilan kimdir?

Türkiye medyası, PKK’ye 1991 yılında katılan Hezer’in, 2004 yılında KCK’nin kadın örgütlenmesi PJA Ermenistan sorumlusu olduğu, 2008 yılında HPG ve 2011 yılında ise Mahmur kampı sorumluları arasında yer aldığını, 2017 yılında ise Rojava’da PAJK sorumlusu olarak görev yaptığını yazdı.

Eski HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün ablası olduğu belirtilen Hezer’in erkek kardeşi Musa Kazım Hezer’in de 1998’de yaşanan bir çatışmada hayatını kaybettiği belirtildi.

Diğer Haberler