Ciwanen Şoreşger 14 yaşındaki iki çocuğu daha kaçırdı, anneler isyan etti

Ciwanen Şoreşger 14 yaşındaki iki çocuğu daha kaçırdı, anneler isyan etti Efrin, Kobani, Cemil Bayık, Kandil; Gare, Rojava Özerk yönetimi, ARK TV

PKK’nin Rojava’daki gençlik hareketi Ciwanen Şoreşger iki çocuğu daha kaçırdı, çocukların anneleri çocuklarının geri verilmesi için çağrı yaptı.

Ciwanen Şoreşger adlı PKK’nin kurumu Rojava’daki Özerk Yönetime bağlı çalışsa da özünde tüm talimatlarını direk KCK ve Cemil Bayık’tan alıyor. Insanları tehdit etme, muhalifleri sindirme çalışmalarına katılan Ciwanen Şoreşger’in sürekli görevi ise çocukları kaçırırak silah altına almak. En son olarak da 14 yaşındaki iki çocuğu kaçırdı. Bu çocuklardan Mihemed Edhem Xalil 2016 yılında Efrin’den kaçırılmış ve şu ana değin ailesinin haberi yok.

14 yaşındaki Meryem Ebdulla Eli ise 7 Temmuz günü Kobani’den kaçırılmış.

Her iki çocuğun anneleri ARK TV programına katılarak çocuklarını geri istedi. Anneler çocuklarının hayatı haklarında hiçbir bilgi sahibi olmadıklarını söylediler.

Rojava özerk yönetimi çocuk savaşçılar için pek çok kez anlaşma imzaladığı ve medyada çocuk savaşçı almadığını açıklasa da şu ana değin Rojava’da 1000’den fazla çocuk yaşta çocuk bulunuyor. Bunların birçoğu geri dönmek istediği halde izin verilmiyor. Firar etmelerinin önlenmek için Gare ve Kandil gibi uzak alanlara gönderiliyorlar.

Diğer Haberler